ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στη Βουλή ο Κ. Θεοδοσιάδης να μιλήσει στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για το Φάρμακο

Στη Βουλή ο Κ. Θεοδοσιάδης να μιλήσει στη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για το Φάρμακο

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Στη Βουλή βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτη 19 Φεβρουαρίου ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης, προσκεκλημένος να μιλήσει στη Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη χάραξη Μακροπρόθεσμης Εθνικής Στρατηγικής η οποία συνεχίζει τις συνεδριάσεις της υπό την προεδρία του βουλευτή κ. Θοδωρή Δρίτσα με την ακρόαση Πανεπιστημιακών και εκπροσώπων φορέων.

Στη συγκεκριμένη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 17:30 στην Αίθουσα «Προέδρου Γιάννη Νικ. Αλευρά» προσκλήθηκαν εκτός του κ. Θεοδοσιάδη και οι κ.κ. Δημήτριος Ρέκκας, Αναπληρωτής καθηγητής, Πρόεδρος του Τμήματος Φαρμακευτικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτριος Κούβελας, Πρόεδρος της Επιτροπής Αξιολόγησης και Αποζημίωσης Φαρμάκων Ανθρώπινης Χρήσης και Αθανάσιος Κατσίκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας.

Η τοποθέτηση του κ. Θρεοδοσιάδη έρχεται σε μία στιγμή που οι φαρμακοποιοί λόγω και του πολυνομοσχέδιου «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις» (δες εδώ) αισθάνονται κατάφορα αδικημένοι από την πολιτεία καθώς σε ένα νομοσχέδιο με 147 άρθρα κακώς δεν βρέθηκε χώρος ούτε καν για να αξιοποιηθεί η δουλειά που οι ίδιοι έκαναν και έδωσαν στον υπουργό Υγείας ώστε να αναδιαμορφωθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας των οργάνων τους που χρονολογείται από το μακρινό 1928 (δες εδώ).

Υπενθυμίζεται ότι η Διακομματική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη Χάραξη Μακροπρόθεσμης Εθνικής Στρατηγικής για το Φάρμακο συστάθηκε το καλοκαίρι του 2018  μετά από πρόταση της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Φώφης Γεννηματά, και ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και έχει προθεσμία να υποβάλλει την έκθεσή της έως το τέλος της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου.