NEA

ΙΣΑ προς υπ. Υγείας: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις επιθέσεις στις δημόσιες δομές υγείας

ΙΣΑ προς υπ. Υγείας: Να ληφθούν άμεσα μέτρα για τις επιθέσεις στις δημόσιες δομές υγείας

 

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τα αυξανόμενα περιστατικά  βίας, στις δημόσιες δομές υγείας, εναντίον του υγειονομικού  προσωπικού, καταδικάζει τα περιστατικά αυτά και καλεί το υπουργείο Υγείας να λάβει άμεσα μέτρα.

 

Αναζητώντας τρόπο να λυθεί το ζήτημα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, καλεί το υπουργείο Υγείας, να στηρίξει το Δημόσιο σύστημα υγείας που καταρρέει με αύξηση της χρηματοδότησης και προσλήψεις προσωπικού. Επίσης να ενισχύσει άμεσα τα νοσοκομεία, με προσωπικό ασφαλείας, για να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας, στο προσωπικό και στους ασθενείς.

 

Οι εκπρόσωποι του ΙΣΑ εκφράζουν την συμπαράστασή τους, στα μέλη του ιατρικού κόσμου που δέχθηκαν επίθεση από συγγενείς ασθενών, οι οποίοι τους απέδωσαν την ευθύνη για τις συνθήκες που επικρατούν στα δημόσια νοσοκομεία.

Παράλληλα, ο Σύλλογος τονίζει, σε ανακοίνωσή του, ότι «κατανοεί την απογοήτευση και τη δυσαρέσκεια του πολίτη που έρχεται σε επαφή με τις υπηρεσίες υγείας, ωστόσο, οι γιατροί του ΕΣΥ εργάζονται, σε ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, για να κρατήσουν όρθιο το σύστημα υγείας που καταρρέει και δεν έχουν ευθύνη, για τις σοβαρές δυσλειτουργίες των νοσοκομείων».

Να υπενθυμίσουμε ότι τελευταίο «κρούσμα» ξυλοδαρμού εργαζόμενου σε δομή Υγείας σημειώθηκε τη  Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου, στο Νοσοκομείο Παίδων ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, για το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, κινητοποίηση των εργαζομένων και συγκέντρωση στις 8.30π.μ. στην είσοδο του Νοσοκομείου.