NEA

Συνάντηση εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνάντηση εκπροσώπων του PhRMA Innovation Forum με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Βασικά θέματα που αφορούν στη θεσμική λειτουργία του Κλάδου της Υγείας συζητήθηκαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου.

 

Πιο συγκεκριμένα, το PhRMA Innovation Forum (PIF) εκπροσώπησαν ο πρόεδρός του, Μάκης Παπαταξιάρχης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Σάββας Χαραλαμπίδης και Matti Arvela, ενώ μαζί με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, παραβρέθηκε ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος, Βασίλης Οικονόμους, ο βουλευτής, Ιάσωνας Φωτήλας και η σύμβουλος του Προέδρου της Ν.Δ. για θέματα υγείας, Βίκυ Λοΐζου.

 

Συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν στη θεσμική λειτουργία του Κλάδου της Υγείας, όπως:

  • η προώθηση της Καινοτομίας στο χώρο του φαρμάκου,
  • η σταθερή πρόσβαση των ασθενών στις σύγχρονες θεραπείες,
  • η διαφανής και βιώσιμη λειτουργία του φαρμακευτικού κλάδου,
  • η συνεισφορά των φαρμακευτικών εταιρειών που εκπροσωπούν την Έρευνα και την Καινοτομία στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και
  • η προώθηση βέλτιστων πρακτικών και αναγκαίων μεταρρυθμίσεων που ακολουθούνται με επιτυχία παγκοσμίως.

 

Το PhRMA Innovation Forum (PIF)

Εκπροσωπεί 23 ηγέτιδες εταιρείες έρευνας και ανάπτυξης, οι οποίες συνεργάζονται με απώτερο σκοπό την κάλυψη των ιατρικών αναγκών Ελλήνων ασθενών, ώστε να τους βοηθήσουν να έχουν μία μακρόχρονη, υγιή και παραγωγική ζωή.

Οι εταιρείες μέλη του PIF αντιπροσωπεύουν το 60% της ελληνικής φαρμακευτικής αγοράς και την πλειονότητα των εγχώριων επενδύσεων σε διεθνείς κλινικές μελέτες με πάνω από €90 εκατομμύρια σε επενδύσεις στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία, απασχολώντας 3.000 υψηλά καταρτισμένους επαγγελματίες.

Κοινό όραμα των μελών του PIF είναι να χρησιμοποιήσουν την παγκόσμια εμπειρία μας και να εξασφαλίσουν ότι οι Έλληνες ασθενείς θα έχουν επαρκή και έγκαιρη πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζονται.