NEA

Νέο Δ.Σ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Νέο Δ.Σ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο

Επικράτηση της κεντροδεξιάς παράταξης του ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ είχαμε χθες στις εκλογές για το νέο ΔΣ στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο. Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα της καταμέτρησης, η παράταξη επικράτησε με συντριπτικό ποσοστό που αλλάζει τις ισορροπίες στον ΠΙΣ. 

Και παρότι η εκλογή του προέδρου γίνεται από το ΔΣ κατά την πρώτη του συνεδρίαση, είναι ασφαλές να πούμε ότι ο κ. Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, επικεφαλής της επικρατούσας παράταξης, θα είναι σύντομα και επίσημα ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ. 

Κάπως έτσι κερδήθηκε το στοίχημα των γιατρών της δεξιάς παράταξης που συνασπίστηκαν πρώτα από όλα μεταξύ τους, αλλά και με συναδέλφους τους από το κέντρο, και δημιούργησαν το ΔΗΚΙ-ΕΝΟΣΥ με την εξασφάλιση του εντυπωσιακού 62% και 9 από τις 15 έδρες. 

Εκτός από τον πρώην πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Εξαδάκτυλο, στο νέο ΔΣ του ΠΙΣ, δεύτερη σε ψήφους, εξελέγη η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Άννα Μαστοράκου, ενώ πρόεδρος του Πειθαρχικού του ΠΙΣ θα είναι η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

 

Με τα αποτελέσματα αυτά γίνεται σαφές ότι ο ΠΙΣ περνάει σε ένα άλλο επίπεδο εκπροσώπησης των γιατρών με δυναμικά πρόσωπα, δοκιμασμένα στους αγώνες για προάσπιση των δικαιωμάτων τους αλλά και με καινοτόμες ιδέες για το πέρασμα του ΠΙΣ στη νέα ηλεκτρονική εποχή. Αυτό φαίνεται άλλωστε και από συνέντευξη του κ. Εξαδάκτυλου που φιλοξενήσαμε προ ημερών...

Οι υπόλοιποι εξασφάλισαν:

Αγωνιστικό μέτωπο (ΣΥΡΙΖΑ) 2 έδρες και ποσοστό γύρω στο 10%

ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) 1 έδρα

ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) 1 έδρα

Αγωνιστικό Κίνημα (ΑΡΣΙ) 1 έδρα

Ενωτικό Κίνημα ( ΨΥΧΑΡΗΣ - που "κατέβηκε" ανεξάρτητος από το ΣΡΙΖΑ) 1 έδρα.

Τα τελικά αποτελέσματα για το ποιοι ακριβώς εκλέγονται:

ΨΗΦΙΣΑΝ 372 

ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ 3 

ΕΓΚΥΡΑ 369 

 

Εκλέγονται ΔΗΚΙ 228 ψήφοι και 9 έδρες

Εξαδάκτυλος Αθ., Μαστοράκου Άννα, Παπανδρούδης Ανδρέας, Γιαννακόπουλος Κων., Βαβουρανάκης Χάρης, Ελευθερίου Γ, Κουτσόπουλος Κων., Ψυχογιός Βασίλης, Καψαμπέλης Θεοδόσης 

 

ΜΕΤΩΠΟ 37 ψήφοι και 2 έδρες

Βαρνάβας Δ., Ψαλτάκος Μιχ

 

 ΔΗΠΑΚ 31 ψήφοι και 1 έδρα

Παπαζογλου Χ 

 

ΑΠΚΙ (ΚΙΝΑΛ) 25 ψήφοι και 1 έδρα

Παναγιωτίδης Βλαδίμηρος 

 

ΑΓΩΝ. ΚΙΝΗΜΑ (ΨΥΧ) 15 ψήφοι και 1 έδρα

Ψυχάρης Παν. 

 

ΕΝ. ΚΙΝΗΜΑ (ΑΡΣΙ) 14 ψήφοι και 1 έδρα

Παπανικολάου Παν.