NEA

Ανασφάλιστοι εμφανίζονται γιατροί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ

Ανασφάλιστοι εμφανίζονται γιατροί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ

Για ένα πρόβλημα του ΕΦΚΑ στην ασφαλιστική ικανότητα των ιατρών εξέδωσε σχετική ανακοίνωση ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ειδικότερα, το ζήτημα προέκυψε στις αρχές Μαρτίου και αφορούσε την ασφαλιστική ικανότητα των ιατρών, καθώς στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ πολλοί εξ αυτών εμφανίζονταν ως ανασφάλιστοι από την 1η Μαρτίου 2019, εξαιτίας προβλημάτων του τμήματος μηχανοργάνωσης της ΗΔΙΚΑ και στα κεντρικά του ΕΚΦΑ. Ενημέρωση έστειλε στα μέλη του ο ΙΣΑ, παραπέμποντας τους γιατρούς που θα διαπιστώσουν ανάλογα προβλήματα στη συμπλήρωση ειδικής φόρμας δήλωσης.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του ΙΣΑ:

«Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν μεγάλα προβλήματα στην ασφαλιστική ικανότητα των ιατρών, εμφανίζοντάς τους στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΦΚΑ ως ανασφάλιστους από 1/3/2019. Μετά από συνομιλία του ΙΣΑ με το πρώην ΤΣΑΥ διευκρινίστηκε ότι τα προβλήματα οφείλονται στο τμήμα μηχανοργάνωσης της ΗΔΙΚΑ και στα κεντρικά του ΕΚΦΑ.

Παρόλα αυτά ο ΙΣΑ σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του ΤΣΑΥ και προκειμένου να διευκολύνει τα μέλη του, ζητάει από όσους έχουν ανάλογα προβλήματα να συμπληρώσουν την φόρμα στην ιστοσελίδα του ΙΣΑ πατώντας ΕΔΩ ούτως ώστε να προωθηθούν στο αρμόδιο τμήμα του ΤΣΑΥ και να επιλυθούν το συντομότερο δυνατόν.