NEA

5ο Δ|Υ|Ο FORUM: Δύο παράλληλες μεγάλες γιορτές υγείας και αθλητισμού στο κέντρο της πόλης

5ο Δ|Υ|Ο FORUM: Δύο παράλληλες μεγάλες γιορτές υγείας και αθλητισμού στο κέντρο της πόλης

Με επίκεντρο τη θεωρία του Ιπποκράτη για την πρόληψη και την ισορροπία σώματος, πνεύματος και ψυχής, το 5ο Δ|Υ|Ο Forum, η μεγάλη διοργάνωση για τη Διατροφή, την Υγεία και την Ομορφιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνεργάζεται φέτος στενά με τον 8ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας και τη BEAUTY DAY, αλλά και με το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω.

Πιο συγκεκριμένα, στη φετινή διήμερη εκδήλωση στο πλαίσιο του 5ου Δ|Υ|Ο Forum, εγκαινιάζεται μια σημαντική συνεργασία με το ΣΕΓΑΣ και τον Ημιμαραθώνιο Αθήνας -ο οποίος διεξάγεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Μαρτίου και συμπίπτει με την εαρινή ισημερία- δημιουργώντας ένα πλαίσιο δράσεων ελκυστικό τόσο για τους επισκέπτες όσο και για τους κατοίκους της Αθήνας. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η δημιουργία δύο παράλληλων εκδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας, με συνδετικό κρίκο την υγεία την πρόληψη, την ευεξία, την άσκηση αλλά και την ψυχαγωγία, με σημαντικά οφέλη για όλους τους συμμετέχοντες και των δύο γεγονότων.

Πρόληψη, ομορφιά και ευεξία στο επίκεντρο

Με στόχο την πρόληψη, σε τρεις παράλληλες αίθουσες ομιλιών στο Ζάππειο, στις 15 & 16 Μαρτίου, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί, από κορυφαίους ομιλητές, για σημαντικά θέματα υγείας (με επίκεντρο το μυοσκελετικό σύστημα και την καρδιαγγειακή υγεία) αλλά και ό,τι αφορά την καθημερινή διατροφή. 

Πρόληψη: Τεράστιο το κέρδος σε ανθρώπινες ζωές

Η πρόληψη, όπως τόνισε με αφορμή το 5ο Δ|Υ|Ο FORUM, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Zita, Ζαχαρίας Καπλανίδης, είναι κάτι που μπορεί να μας φέρει κέρδος τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε ανθρώπινες ζωές. 

Περίπου 20.000.000 άνθρωποι (σε σύνολο 40.000.000) πεθαίνουν κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο από τέσσερις βασικούς παράγοντες κινδύνου που μπορούν να προληφθούν: το διαβήτη, την παχυσαρκία, το κάπνισμα και την υπέρταση.
Τα δεδομένα για τη χώρα μας, αφορούν σε 120.000 θανάτους ετησίως. Αναλογικά, θα μπορούσαμε να γλιτώσουμε 60.000 ζωές. «Με 120.000 θανάτους κάθε χρόνο και μόλις 90.000 γεννήσεις, η χώρα μας συρρικνώνεται κατά 30.000 άτομα ετησίως. Αν όμως εστιάζαμε στην πρόληψη και προλαμβάναμε 60.000 θανάτους, θα είχαμε αύξηση του πληθυσμού κατά 30.000 άτομα το χρόνο», εξήγησε ο κ. Καπλανίδης.

Η Ελλάδα ως παγκόσμιο health resort και medi-spa

Εστιάζοντας στην πρόληψη θα μπορούσαν να υπάρχουν παράπλευρα οφέλη για την Οικονομία: «Μπορούμε να αναδείξουμε και να καθιερώσουμε διεθνώς το «ωφελέειν ή μη βλάπτειν». Στο εξαίρετο και μοναδικό βιοκλίμα της Ελλάδας, με συνεργατικά σχήματα Ιατρικού Τουρισμού και υποδομές αντιγήρανσης και πρόληψης, μπορούμε να καταστήσουμε τη χώρα μας παγκόσμιο health resort και medi-spa, με υπηρεσίες και θεραπείες που θα επαναφέρουμε το ενεργειακό balance του οργανισμού, γιατί ο άνθρωπος είναι ένα βιοενεργειακό σύνολο», τόνισε ο Πρόεδρος Επιστημονικής Επιτροπής του Δ|Υ|Ο FORUΜ, Καθηγητής Δερματολογίας- Νομικός, Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Ιαματικής Ιατρικής & Πρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Κωνσταντίνος Κουσκούκης, προσθέτοντας: «Ο τουρισμός ευεξίας είναι μια οικονομία 4,2 τρισεκατομμυρίων ανά τον κόσμο, με προοπτική να φτάσει τα 4,7 τρις εντός της επόμενης πενταετίας. Εμείς θα είμαστε πάλι ουραγοί;», αναρωτήθηκε.

Πλήγμα για την «όμορφη βιομηχανία» το ν/σ του υπουργείου Υγείας

«Η βιομηχανία της ομορφιάς, αποτελεί τη “ναυαρχίδα της αγοράς”. Είναι ένας κλάδος με όραμα και στόχο την ολιστική προσέγγιση της ομορφιάς, ένας κλάδος με καινοτομία. Όμως, παρά το γεγονός ότι όλοι μιλούν για ανάπτυξη, οι φορολογίες δεν επιβεβαιώνουν αυτές τις προθέσεις», επεσήμανε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βιομηχάνων & Αντιπροσώπων Αρωμάτων & Καλλυντικών (Π.Σ.Β.Α.Κ.), Θεόδωρος Γιαρμενίτης, αναφερόμενος φυσικά στο νέο “χαράτσι” στα καλλυντικά, το νέο τέλος υπέρ του ΕΟΦ, που ξεπερνά το 1% και περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Το νέο τέλος θα επιβάλλεται επί των ετησίων πωλήσεων των καλλυντικών και θα καταλήγει στο προϊόν.

Διήμερο BEAUTY DAY στο Ζάππειο

«Όραμά μας είναι η Beauty Day, που πραγματοποιείται με τη συμμετοχή αξιόλογων ομιλητών, beauty editors και μεγάλων εταιρειών, να γίνει θεσμός από το Σύνδεσμο της “Όμορφης Βιομηχανίας” και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, ενώ στόχος μας είναι να θεσπίσουμε και βραβεία BEAUTY DAY, με την υποστήριξη και των αλυσίδων λιανικής», ανέφερε o κ. Γιαρμενίτης σχετικά με τη διήμερη διοργάνωση της BEAUTY DAY, στο Ζάππειο.

Κατά τη διάρκεια της BEAUTY DAY το κοινό θα ενημερωθεί από τους επαγγελματίες για όλα τα τελευταία trends στην Ομορφιά,  θα παρουσιαστούν νέα λανσαρίσματα καλλυντικών προϊόντων, θα δοθεί η δυνατότητα στους επισκέπτες να απολαύσουν υπηρεσίες και να γνωρίσουν τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, να παρακολουθήσουν shows μακιγιάζ, κομμωτικής.

Συμμετοχή στον Ημιμαραθώνιο και προαγωνιστική προετοιμασία

Στο πλαίσιο του 5ου Δ|Υ|Ο FORUM, οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο θα αποκομίσουν πολύτιμες γνώσεις για το τρέξιμο και την προετοιμασία τους μέσα από ομιλίες εξειδεικευμένων επιστημόνων, ενώ θα έχουν δυνατότητα πραγματοποίησης χρήσιμων προαγωνιστικών εξετάσεων/ αξιολογήσεων.