NEA

Προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις στην Υγεία

Προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις στην Υγεία

Η προκήρυξη 2Κ/2019, που εκδόθηκε στις 8 Μαρτίου, για την πλήρωση 1.116 θέσεων επικουρικού προσωπικού, στις οποίες περιλαμβάνονται -μεταξύ άλλων- νοσηλευτές, ακτινολόγοι, φυσικοθεραπευτές, πληρώματα ασθενοφόρων καθώς και βοηθητικό και διοικητικό προσωπικό, έχει σταλεί στο εθνικό τυπογραφείο για δημοσίευση, όπως ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ.

Αναλυτικά, η προκήρυξη αφορά πλήρωση, με σειρά προτεραιότητας 1.116 θέσεων προσωπικού σε νοσοκομεία και δομές Υγείας των κλάδων:

  • 110 θέσεις Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης,
  • 458 Τεχνολογικής Εκπαίδευσης,
  • 381 Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και
  • 167 Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, οι οποίες περιλαμβάνουν διάφορες ειδικότητες, πλην γιατρών.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η προκήρυξη είχε εκδοθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, αλλά μέσα σε μια εβδομάδα ανεστάλη κατόπιν εντολής από το υπουργείο Υγείας. Πρόσφατα, στη Βουλή, ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ενημέρωσε για την επανέκδοση της προκήρυξης, δηλώνοντας ότι, με τον τρόπο αυτό, μπορούν να συνεχίσουν να εργάζονται στο ΕΣΥ επικουρικοί υπάλληλοι, των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει ή λήγουν τους επόμενους μήνες. Το ζήτημα αυτό απασχολεί πολλούς εργαζόμενους στην Υγεία, καθώς, έως το Μάιο, λήγουν οι συμβάσεις 1.200 επικουρικών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα, το ΑΣΕΠ θα ανακοινώσει τις προθεσμίες για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Η προκήρυξη δεν περιέχει ειδικές θέσεις (πολύτεκνους, τρίτεκνους, αναπήρους κλπ).

Να σημειωθεί, τέλος, ότι οι θέσεις διακρίνονται σε δύο κατηγορίες: στην πρώτη, προσμετράται η εμπειρία, ενώ και στη δεύτερη, μπορούν να καταθέσουν αίτηση μόνο όσοι έχουν ειδική εμπειρία.

Δείτε εδώ αναλυτικά την προκήρυξη του ΑΣΕΠ