NEA

Διημερίδα για τα αιματολογικά νοσήματα με τη συνεργασία της Αμερικανικής & Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

Διημερίδα για τα αιματολογικά νοσήματα με τη συνεργασία της Αμερικανικής & Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας

Η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία (ASH) σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία (ΕΑΕ), διοργανώνουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, την διημερίδα «ASH highlights in the Mediterranean», μια καινοτόμο εκδήλωση ενημέρωσης για τα αιματολογικά νοσήματα.

 

Συγκεκριμένα, όλες οι πρόσφατες ανακαλύψεις στον τομέα της Αιματολογίας θα παρουσιαστούν, θα αναλυθούν και θα συζητηθούν διεξοδικά, στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 15 & 16 Μαρτίου, στο ξενοδοχείο InterContinental Athenaeum, στην Αθήνα.

Η Αμερικανική Αιματολογική Εταιρεία (ASH)  έχει πάνω από  17.000 τακτικά μέλη, τα οποία είναι πρωτοπόρα στη βασική και κλινική έρευνα των αιματολογικών νοσημάτων. Το Δεκέμβριο κάθε έτους, πραγματοποιείται στις Η.Π.Α., το ετήσιο συνέδριο της ASH  με συμμετοχή που ξεπερνά τους 30.000 σύνεδρους κατά έτος.

Μεταξύ των ομιλητών, βρίσκονται και παγκοσμίως διακεκριμένοι επιστήμονες, που εργάζονται σε κέντρα αναφοράς των ΗΠΑ, όπως η προηγούμενη πρόεδρος της ASH, Καθηγήτρια Alexis Thompson, και ο νυν πρόεδρος, Καθηγητής Roy Silvestein.

Για να γίνει δυνατή η ενημέρωση για τις εξελίξεις στην Αιματολογία μετά από κάθε Συνέδριο της ASH, διοργανώνονται διημερίδες για την παρουσίαση των σημαντικότερων επιτευγμάτων (ASH Highlights) σε πόλεις των ΗΠΑ, σε μία πόλη στη Νότια Αμερική και σε μία στην Ασία/Ειρηνικό.

Είναι πρώτη φορά που ανάλογη εκδήλωση λαμβάνει χώρα στην Ευρώπη. Στην Οργανωτική Επιτροπή μετείχαν οι Καθηγητές Αιματολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θάνος Δημόπουλος, Παναγιώτης Παναγιωτίδης και Ευάγγελος Τέρπος και ο Γεώργιος Βασιλόπουλος από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Η ανάγκη για διαρκή επικοινωνία, ενημέρωση και συζήτηση για τα πρόσφατα βιολογικά και κλινικά δεδομένα στην Αιματολογία είναι επιτακτική για τους ιατρούς και τους άλλους επιστήμονες. Αποστολή τους είναι η διάγνωση , θεραπεία και έρευνα  των αιματολογικών νοσημάτων.

Πολλοί από τους συναδέλφους, στην περιοχή της Μεσογείου,  δεν έχουν τη δυνατότητα να παρευρεθούν σε συνέδρια στην Αμερική. Η συμμετοχή  τους στο «ASH highlights  in the Mediterranean» στην Αθήνα, θα τους δώσει την ευκαιρία να ακούσουν τις επαναστατικές εξελίξεις που πραγματοποιήθηκαν το 2018  σε όλα τα Αιματολογικά νοσήματα.