NEA

Π.Ε.Μ.Η.Ν: «Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του υπουργείου σε βάρος των ασθενών»

Π.Ε.Μ.Η.Ν: «Αδικαιολόγητη κωλυσιεργία του υπουργείου σε βάρος των ασθενών»

Για «σκοπιμότητα» κατηγορεί το υπουργείο Υγείας η Πανελλήνια Ένωση Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας (Π.Ε.Μ.Η.Ν.), καταγγέλλοντας κωλυσιεργία από πλευράς του υπουργείου, στην αντιμετώπιση θεμάτων που εκκρεμούν σε σχέση με την αντιμετώπιση οφθαλμολογικών παθήσεων που αντιμετωπίζονται στις Μ.Η.Ν.

Κυρίως τα αιτήματα έχουν να κάνουν με τη χρήση φαρμάκων αλλά και με την δυνατότητα των Μ.Η.Ν. να συνάπτουν συμβάσεις με ασφαλιστικούς φορείς και να αποζημιώνονται. Κι ενώ υπάρχει σχετική γνωμοδότηση από το ΚΕ.Σ.Υ., δεν υπάρχει η αντίστοιχη Υπουργική απόφαση. Τα αρνητικά αποτελέσματα αυτών των καθυστερήσεων, όπως αναφέρουν, επιβαρύνουν τους ασθενείς.

Και όχι μόνο αυτό αλλά όπως υποστηρίζει η Πανελλήνια Ένωση Μονδάδων Ημερήσιας Νοσηλείας, ενώ ζητούν συνάντηση με τον υπουργό για να συζητηθούν τα θέματα, δεν παίρνουν καμία απάντηση.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο Δελτίο Τύπου, «η αδικαιολόγητη αυτή κωλυσιεργία που είναι εις βάρος του ασθενή, αφήνει εύλογα ερωτηματικά, για σκοπιμότητες που μπορεί να εξυπηρετεί…», ενώ καλούν για άλλη μία φορά «τους αρμόδιους φορείς και προσωπικά τον Υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση που επιβαρύνει τους ασθενείς και δυσχεραίνει τη θεραπεία τους».