NEA

Για προεκλογικά ρουσφέτια κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ

Για προεκλογικά ρουσφέτια κάνει λόγο η ΠΟΕΔΗΝ

Πανελλαδική κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιήθηκε σήμερα στις  9:30 πμ με συγκέντρωση στην Πλατεία Μαβίλη

και πορεία στο υπουργείο Εργασίας. 

 

«Να μας πει η κα Αχτσιόγλου με ποιο συνταγματικό δικαίωμα αρνούνται την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Με τροπολογίες νύκτα η κυβέρνηση μοιράζει εκλογικά επιδόματα, ρουσφέτια, αποψιλώνουν από 526 τραυματιοφορείς τα νοσοκομεία», επισημαίνουν από την ΠΟΕΔΗΝ και συνεχίζουν λέγοντας:

 

«Η κυβέρνηση δεν διστάζει σε τίποτα μπροστά στο κομματικό όφελος ενόψει εκλογών. Δεν υπολογίζουν την κατάρρευση των νοσοκομείων, τους επαγγελματίες υγείας που δίνουν καθημερινά τη μάχη σε αντίξοες συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, να κρατήσουν όρθιο το σύστημα με μισθούς πείνας. Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα, κάνουν ρουσφέτια, εγκαθιδρύουν το πελατειακό κράτος για ψηφοθηρικούς λόγους με τροπολογίες που περνάνε νύκτα στην Βουλή. «Γαία πυρί μειχθήτω» για τη Δημόσια Υγεία.  Με νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που κατατέθηκε στη Βουλή στο άρθρο 87 μετατάσσουν στους Δήμους από τα Νοσοκομεία 526 τραυματιοφορείς (στους 2.300 συνολικά) που ήταν πρώην σχολικοί φύλακες. Αφού ήταν απαραίτητοι στους Δήμους γιατί το κάνουν τώρα προεκλογικά; Γιατί το ανακάλυψαν μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης; Γιατί δεν φρόντισαν να προκηρύξουν αντίστοιχο αριθμό τραυματιοφορέων στα Νοσοκομεία; Αναδείξαμε το ζήτημα πριν 10 ημέρες, την ταλαιπωρία των Ασθενών που θα πολλαπλασιαστεί. Μάταια. Πρώτα και πάνω από όλα τα ρουσφέτια. Αντί να προσλάβουν προσωπικό στα Νοσοκομεία που είναι κάτω των ορίων ασφαλείας τα αποψιλώνουν ακόμη περισσότερο. 

Μοιράζουν εκλογικά επιδόματα με τροπολογίες σε διαφόρους. Στους υγειονομικούς και προνοιακούς υπαλλήλους αρνούνται να πράξουν τα αυτονόητα. Δεν εντάσσουν στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα εργαζόμενους που ασκούν το ίδιο επάγγελμα, ανήκουν στον ίδιο ασφαλιστικό φορέα (ΕΦΚΑ) και είναι συνταγματική τους υποχρέωση να το πράξουν στα πλαίσια της ίδια μεταχείρισης.

Αρνούνται να ρυθμίσουν οριστικά την απρόσκοπτη χορήγηση του Επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας χωρίς ημερομηνία λήξης, πετώντας το μπαλάκι στην επόμενη κυβέρνηση. Οι μισθοί των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων είναι ψίχουλα.

  • Σας κοινοποιούμε παραδείγματα μισθών (καθαρά ποσά). Ξεκινούν από 499 ευρώ.ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΥΕ Βοηθ. Υγειονομικό Προσωπικό - Τραυματιοφορείς 

Νεοδιόριστος                         : 595,17€

Με 16 έτη υπηρεσίας           : 835,12€

 

ΔΕ Β.Νοσηλευτή

Νεοδιόριστος                         : 643,80€

Με 16 έτη υπηρεσίας           : 931,47€

 

ΤΕ Νοσηλευτής

Νεοδιόριστος                         : 732,85€

Με 16 έτη υπηρεσίας           : 1.087,52€

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΥΕ Επαγγέλματα Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης 

Νεοδιόριστος                         : 499,17€

Με 16 έτη υπηρεσίας           : 746,46€

 

ΔΕ Επαγγέλματα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Νεοδιόριστος                         : 549,09€

Με 16 έτη υπηρεσίας           : 842,82€

ΤΕ Επαγγέλματα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης

 

  • είναι οι δωρεές που γίνονται στα Νοσοκομεία να τις πληρώνουμε χρυσές, να μας λείπουν.

Νεοδιόριστος                         : 656,96€

Με 16 έτη υπηρεσίας           : 998,86€

  • Το Υπουργείο Οικονομικών έδωσε κατευθυντήριες εντολές στους Υπουργούς να συντάξουν τους προϋπολογισμούς 2020 – 2023 λαμβάνοντας υπ’ όψιν τα συμφωνηθέντα στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με τους δανειστές (πρώην ΤΡΟΙΚΑ). Από αυτό προκύπτει ότι έως 2023 η χρηματοδότηση του ΕΣΥ και οι δαπάνες μισθοδοσίας του προσωπικού είναι ίδιες με το έτος 2019. Πως θα αυξηθεί το προσωπικό; Πως θα συγκλίνουν οι δημόσιες δαπάνες υγείας από 5% του ΑΕΠ που είναι σήμερα στο μέσο όρο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (7,5% του ΑΕΠ).
  • Οι καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών τακτοποιήθηκαν. Οι καθαρίστριες των Νοσοκομείων είναι παιδιά ενός κατώτερου Θεού. 
  • Με το Ν.4600 άρθρο 152 (τροπολογία της τελευταίας στιγμής) διέγραψαν τους φόρους πολλών ακινήτων του Ιδρύματος Ωνάση. Εάν


ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ

 

Την απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, 14 Μαρτίου 2019, στηρίζει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ. Παράλληλα, κάλεσε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση, στις 9:30, στην πλατεία Μαβίλη και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Εργασίας.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα αιτήματα, όπως αναφέρονται και παραπάνω αφορούν:

«Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

Απρόσκοπτη χορήγηση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Διπλασιασμός–επέκταση και σε άλλα επαγγέλματα.

Αύξηση στους μισθούς.

Χορήγηση δώρων εορτών και επιδόματος άδειας (αναδρομικά και στους μισθούς).

Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, 4.000 κατ' έτος.

Επαρκής Χρηματοδότηση. Σε μία τριετία, οι δημόσιες δαπάνες Υγείας να συγκλίνουν με το μέσο όρο της Ευρώπης, κ.ά.».