NEA

ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα

 ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα

Η νεανική ιδιοπαθής αρθρίτιδα (ΝΙΑ), αποτελεί το τρίτο συχνότερο χρόνιο νόσημα της παιδικής ηλικίας μετά την επιληψία και τις παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα. Πρόκειται για νόσημα με βασικό σύμπτωμα την ανάπτυξη φλεγμονής των αρθρώσεων. Νεανική σημαίνει ότι η πάθηση αφορά ασθενείς ηλικίας κάτω των 16 ετών.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νεανικών Ρευματικών Νοσημάτων, που ορίζεται για πρώτη φορά φέτος τη Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019  και ώρα 11.00 διοργανώνεται Ημερίδα με θέμα: «ΝΙΑζομαι για τον μαθητή με Νεανική Αρθρίτιδα» στο Συνεδριακό Κέντρο του ΝΟΗΣΙΣ.

Η ημερίδα διοργανώνεται από την Περιφερειακή διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με τον «Σύλλογο Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες», ο οποίος στις 18 Μαρτίου 2019 γιορτάζει τα 30 χρόνια κοινωνικής προσφοράς του.

Ακολουθεί το  Πρόγραμμα της Εκδήλωσης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019   ώρες  11:00 – 13:00

Kέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας ΝΟΗΣΙΣ 
Συνεδριακό Κέντρο Νίκος Οικονόμου.

  1. Χαιρετισμοί από τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Παναγιώτη Ανανιάδη, τον Διευθυντή του ΝΟΗΣΙΣ κ. Αθανάσιο Κοντονικολάου και από την Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες  Δρ Πολυξένη Πρατσίδου - Γκέρτση
  2. Νεανική Ιδιοπαθής Αρθρίτιδα 2019: ΄Οσα χρειάζεται να ξέρει ο εκπαιδευτικός. Δρ Πολυξένη  Πρατσίδου-Γκέρτση,  Παιδίατρος, Πρόεδρος Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες
  3. Συνέπειες της Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας στη σχολική συμπεριφορά του  μαθητή: παρέμβαση του εκπαιδευτικού.      Φλωρεντία Κανακούδη - Τσακαλίδου,  Ομότιμη Καθηγήτρια Παιδιατρικής / Παιδιατρικής Ανοσολογίας ΑΠΘ,  Ιδρύτρια του  Παιδικού Αντιρευματικού Αγώνα,  Αντιπρόεδρος  Συλλόγου Φίλων των Παιδιών με Χρόνιες Ρευματοπάθειες.
  4. Ψυχολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της ΝΙΑ στο σχολείο: που και πως μπορεί να παρέμβει ο εκπαιδευτικός.  Κάλλια Φόρογλου, Κλινικός Ψυχολόγος - Ψυχολόγος Ειδικής Αγωγής  -       Προσωποκεντρικός  Σύμβουλος.

 

Ηλεκτρονική δήλωση συμμετοχής στην Διεύθυνση: http://www.registration.kmaked.eu
Ζωντανή Μετάδοση της Εκδήλωσης στο link: http://www.webtv.kmaked.eu
Μετά το πέρας της ημερίδας θα δοθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

 

Περιφερειακή  Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας