NEA

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας: Έρχεται στην Αθήνα στο τέλος Μαρτίου

14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας: Έρχεται στην Αθήνα στο τέλος Μαρτίου

Το ετήσιο συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας, αποτελώντας θεσμό για τις παρεχόμενες υπηρεσίες που σχετίζονται με τις παθήσεις του μαστού, αποτελεί κομβικό σημείο εκπαίδευσης και ενημέρωσης πάνω  στις τρέχουσες εξελίξεις για όλους τους γιατρούς των εμπλεκομένων ειδικοτήτων.

 

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη βασική έρευνα, η εισαγωγή νέων καινοτόμων φαρμάκων καθώς και η ανακάλυψη πρωτοποριακών θεραπευτικών επιλογών στη Μαστολογία καθιστούν απαραίτητη τη συνεχή πληροφόρηση.

 

Στόχος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας –που θα πραγματοποιηθεί από τις 28 ως και τις 30 Μαρτίου 2019, στο President Hotel, στην Αθήνα– να αποτελέσει ένα βήμα για την παρουσίαση του επιστημονικού έργου των Ελλήνων Επαγγελματιών υγείας του μαστού και να καλύψει τις επιστημονικές απαιτήσεις του κλάδου, όπως ορίζονται πλέον διεθνώς.

 

Παράλληλα, οφείλει να προάγει και να διευκολύνει συνεργασία μεταξύ των μελών της Ε.Ε.Μ. με συναδέλφους συναφών ειδικοτήτων.
Το υψηλού επιπέδου επιστημονικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις, στρογγυλά τραπέζια, αντιλογίες, κλινικά φροντιστήρια και ελεύθερες και ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις πάνω στα νεότερα δεδομένα και τις εξελίξεις σε κλινικό, και ερευνητικό επίπεδο.

Το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαστολογίας λαμβάνει χώρα σε μια σημαντική περίοδο για την Ελληνική Εταιρεία Μαστολογίας (ΕΕΜ). Αυτό το χρόνο συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυσή της, 40 χρόνια διαρκούς λειτουργίας και προσφοράς της στο σύνολο της Ελληνικής Κοινωνίας (ιατρούς, νοσηλευτές και κοινό).
Σε αυτά τα 40 χρόνια η ΕΕΜ διοργάνωσε 13 Πανελλήνια Συνέδρια Μαστολογίας με διεθνή συμμετοχή, 1 Πανευρωπαϊκό και 2 Παγκόσμια Συνέδρια.
Το φετινό 14ο Συνέδριο λαμβάνει χώρα σε ένα σταυροδρόμι αλλαγής αρκετών επιστημονικών δεδομένων στη θεραπευτική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, τόσο από χειρουργικής όσο και φαρμακευτικής άποψης.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΕΜ αποφάσισε να προσδώσει πανηγυρικό χαρακτήρα στο 14ο Συνέδριο της παλαιότερης επιστημονικής εταιρείας της χώρας μας για τη μελέτη του μαστού, έχοντας την πεποίθηση ότι θα βρει ανάλογη ανταπόκριση από τους επαγγελματίες υγείας και τους συλλόγους ασθενών.

Το Συνέδριο θα προσφέρει 15 μόρια συνεχιζόμενης εκπαίδευσης. (http://www.ispatras.gr/wp-content/uploads/2019/01/14MASTOLOGIAS_P.pdf)