NEA

Επικριτικός ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ

Επικριτικός ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ

Την πρώτη του συνάντηση με τους δημοσιογράφους πραγματοποίησε χθες ο νέος πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μιλώντας ανοιχτά για όλα τα φλέγοντα θέματα του κλάδου.

Ο κ. Εξαδάκτυλος φάνηκε επικριτικός  αναφερόμενος στους χειρισμούς προηγούμενων διοικήσεων και της ...εσωτερικής αντιπολίτευσης στο θέμα μετατροπής του ΤΣΑΥ σε επαγγελματικό Ταμείο και τη συμμετοχή των γιατρών στην τιμολόγηση των ιατρικών πράξεων από την ΕΣΑΝ).

Παρουσία της νέας α' αντιπροέδρου, Άννας Μαστοράκου και του νέου γενικού γραμματέα Γιώργου Ελευθερίου, ο πρόεδρος του ΠΙΣ είπε ότι “προσεγγίζουμε τα πράγματα με έναν φιλελεύθερο και ρεαλιστικό τρόπο”.

Και τόνισε ότι ΤΟΜΥ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας βρίσκονται στον αέρα, καθώς το 2020 θα πρέπει να αξιολογηθούν θετικά προκειμένου να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Ομοίως πρόσθεσε ότι αντίστοιχο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν και τα νοσοκομεία καθώς "έρχονται" 2.000 αποχωρήσεις γιατρών από το ΕΣΥ.

Απαντώντας στις αιτιάσεις περί λαθών στην καταμέτρηση των ψήφων, είπε ότι όλα έχουν γίνει με σύννομο τρόπο και ότι έχει στείλει στο υπουργείο Υγείας για έγκριση το αποτέλεσμα της αρχαιρεσίας προ 2ημέρου κι αναμένει απάντηση.

Τόνισε πως η ανακαταμέτρηση των ψήφων δεν άλλαξε κάτι στο τελικό αποτέλεσμα, το οποίο έδωσε στην παράταξή του ποσοστό 62%.

 

Μ.Τ.