NEA

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Π. Πολάκη τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου

Επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Π. Πολάκη τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου

Επίθεση με βόμβα μολότοφ πραγματοποίησε άγνωστος χτες τα ξημερώματα στο σπίτι του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, στο Μοσχάτο.

Πιο συγκεκριμένα, στις 5:30 το πρωί της 25ης Μαρτίου, άγνωστο άτομο πλησίασε πεζό την πολυκατοικία που μένει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στο Μοσχάτο, πέταξε βόμβα μολότοφ και απομακρύνθηκε.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καθώς η μολότοφ έπεσε στην γκαραζόπορτα της πολυκατοικίας, προκαλώντας μόνο μικρές υλικές ζημιές. 

Ο αστυνομικός φρουρός του κ. Πολάκη που βρισκόταν στο σημείο δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Ενημέρωσε άμεσα το κέντρο, ζητώντας ενισχύσεις και λίγο αργότερα έγιναν τέσσερις προσαγωγές, αλλά παραμένει άγνωστο εάν οι προσαχθέντες σχετίζονται με την επίθεση. Η υπόθεση διερευνάται.

Τα σχόλια του Π. Πολάκη για την επίθεση εναντίον του

Σχολιάζοντας ο Παύλος Πολάκης την επίθεση αγνώστου με μολότοφ εναντίον του, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook, τόνισε ότι «κάποιοι ενοχλήθηκαν από την επιτυχία της εκδήλωσης στα Σφακιά».

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, λίγο μετά την επίθεση, στις 9 περίπου το πρωί, με τη δική του μοναδική σχολιαστική πένα, αναφέρει:

ΠΡΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ενταύθα....
1) Το ξέρω πως σας έτσουξε πολύ η επιτυχία της εκδήλωσης στα Σφακιά και οι ανακοινώσεις που κάναμε χθες στην Κρήτη για την αντιμετώπιση της θεομηνίας και το ΒΟΑΚ με το Χρήστο το Σπίρτζη .
2) Το ξέρω πως ΦΟΒΑΣΤΕ γιατί φτάνει -επιτέλους και παρά όλα οςα χρησιμοποιήσατε- η ώρα των διώξεων για μια σειρά σκάνδαλα που έχω συμβάλλει στην αποκάλυψη τους .
3) Είστε θρασύδειλα όντα 
4) ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΩ ,ΣΑΣ ΓΛΕΝΤΑΩ !
Αυτά ...ως απάντηση σε σας και στο τσογλανάκι που στείλατε να ρίξει μολότοφ στο σπίτι μου στην Αθήνα στις 5.30 το πρωί ..
ΠΡΟΣ φίλους συγγενείς συντρόφους και γνωστούς :ΟΛΑ ΠΡΥΜΑ ,ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ !!!

ΣΥΡΙΖΑ Χανίων: «Ο Παύλος Πολάκης δεν τρομοκρατείται και το ξέρουν όλοι. Ούτε είναι μόνος του»

Λίγο αργότερα, το γραφείο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, εξέδωσε Δελτίο Τύπου σχετικά την επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του Παύλου Πολάκη, τονίζοντας πως «Ο Παύλος Πολάκης δεν τρομοκρατείται και το ξέρουν όλοι. Ούτε είναι μόνος του». Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων ανέφερε τα εξής:

«Τα ξημερώματα της 25ης Μαρτίου άγνωστοι πραγματοποίησαν επίθεση με μολότοφ στο σπίτι του βουλευτή Χανίων σ. Παύλου Πολάκη. Η επίθεση αυτή προκαλεί θυμό και αγανάκτηση, αλλά δε μας εκπλήσσει. Ο σ. Πολάκης πρωτοστατεί στην προσπάθεια που καταβάλλουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση για να σταθεί στα πόδια της η Δημόσια Υγεία και να φύγουν οι εργολάβοι, να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη σημαντικές υποθέσεις διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος, να καθαρίσει η «κόπρος του Αυγείου» με την οποία έπνιξε την χώρα το παλαιό πολιτικό σύστημα. Τα μέτωπα είναι πολλά και ανοιχτά. Οι θιγόμενοι αντιδρούν με κάθε τρόπο. 

Ο Παύλος Πολάκης δεν τρομοκρατείται και το ξέρουν όλοι. Ούτε είναι μόνος του. Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Χανίων συμπαραστέκεται στον συναγωνιστή μας. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων έχει κατ’ επανάληψη στο παρελθόν γίνει στόχος βομβιστικών επιθέσεων, μικρών και μεγάλων. Εκφράζουμε όμως τον αποτροπιασμό μας γιατί η επίθεση έγινε στον χώρο της ιδιωτικής κατοικίας του σ. Πολάκη, στον χώρο της οικογένειάς του. 

Οι μαφιόζοι θα συνεχίσουν να δρουν υπογείως και να τρομοκρατούν. Ο Παύλος Πολάκης θα συνεχίσει να τους «χτυπάει». Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει την κάθαρση ως το τέρμα. Τα τσακάλια το υποψιάζονται. Ο λαός θα τους το επιβεβαιώσει».