NEA

Άρωμα εκλογών με προκήρυξη προσλήψεων

Άρωμα εκλογών με προκήρυξη προσλήψεων

Βγήκε χθες προκήρυξη για την πλήρωση κενών θέσεων για νοσηλευτές, φαρμακοποιούς κι άλλους εργαζόμενους σε δημόσια νοσοκομεία. Είναι κι αυτή μια δέσμευση της κυβέρνηση και του ΥΥΚΑ που πρέπει να εκπληρωθεί ενόψει προεκλογικής περιόδου...

 

Μάλιστα χθες το απόγευμα έγινε γνωστό από την ΔΙΑΥΓΕΙΑ ότι ο ΑΣΕΠ εξέδωσε απόφαση με την οποία προβλέπεται η σύσταση ομάδων εργασίας, πέραν του κανονικού ωραρίου για την ταχύτερη έκδοση προκηρύξεων για προσλήψεις. Η απόφαση αυτή προδικάζει την έκδοση νέων προκηρύξεων πολύ σύντομα! 

 

Συγκεκριμένα προβλέπεται να εκδοθούν άμεσα οι παρακάτω προκηρύξεις που αφορούν λίγο ως πολύ στην Υγεία:

 

- Επεξεργασία σχεδίων προκηρύξεων για την πλήρωση:76 θέσεων ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, ΥΕ (2 θέσεων ΥΕ Νεκροτόμων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, 9 θέσεων του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής του ΟΑΕΔ, 8 θέσεις της ΕΛ.ΣΤΑΤ, 49 θέσεων ΠΕ,ΤΕ κατηγορίας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), 3 στον ΕΟΜ.

 

- 2 θέσεων ΕΕΠ/ΠΕ Μηχανικών του Υπουργείου Υγείας (7η ΥΠΕ Κρήτης), 6 θέσεων ΕΕΠ του Υπουργείου Υγείας (ΚΕΤΕΚΝΥ) και 1 θέσεως Ελεγκτή Ιατρού με 3ετή θητεία του ΟΑΕΔ.

Δείτε εδώ την χθεσινή προκήρυξη ΑΣΕΠ 2Κ/2019 http://enne.gr/15190

 

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι υπάρχει σχεδιασμός με μία προοπτική 4ετίας για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού συνολικά του ΕΣΥ. «Αμέσως μετά το Πάσχα θα προκηρύξουμε περίπου 1.000 θέσεις μονίμων γιατρών του ΕΣΥ, εκ των οποίων περίπου οι 145 θα αφορούν την 6η ΥΠΕ. Τώρα είμαστε στη φάση που εξειδικεύεται αυτή η κατανομή στα Νοσοκομεία που ανήκουν στην Υγειονομική Περιφέρεια», σημείωσε.

Ο υπουργός χθες το πρωί επισκέφτηκε και το Νοσοκομείο Χατζηκώστα, ενώ το απόγευμα μίλησε σε εκδήλωση για τον ένα χρόνο λειτουργίας των ΤΟΜΥ.

Μ.Τ.