ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δρ. Αντώνης Αυγερινός: Δεν πρέπει να υπερισχύσουν τα μεμονωμένα συμφέροντα έναντι του συλλογικού

Δρ. Αντώνης Αυγερινός: Δεν πρέπει να υπερισχύσουν τα μεμονωμένα συμφέροντα έναντι του συλλογικού

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο Δρ. Αντώνης Αυγερινός μιλώντας στο DailyPharmaNews για την εκδήλωση που έγινε με πρωτοβουλία του Σ.Α.Φ.Ε.Ε. για το  CLAWBACK στην Εταιρεία ΒΙΑΝΕΞ το μεσημέρι της Τρίτης 2 Απριλίου.

«Η εκδήλωση αυτή», όπως είπε οκ. Αυγερινός «εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων που θα πραγματοποιήσουμε με απώτερο στόχο και σκοπό την ενεργοποίηση των υγειών δυνάμεων του φαρμακευτικού κόσμου προκειμένου μέσα από συναινετικές ομιλίες να βρεθούν λύσεις αποδεκτές οι οποίες θα μπορέσουν να προωθηθούν στο υπουργείο Υγείας ώστε να γίνει ό,τι καλύτερο μπορεί για όλον συνολικά τον κλάδο του φαρμάκου. Διότι υπερισχύοντας το μεμονωμένο συμφέρον έναντι του συνολικού και δεν θα πετύχουμε αυτά που θέλουμε αλλά και ό,τι πετύχουμε θα τα πετύχουμε, πιστεύω, πολύ πολύ καθυστερημένα. Γι’ αυτό ακριβώς και πιστεύοντας στην αμοιβαία ενημέρωση και στην ανταλλαγή απόψεων και πείρας προχωρούμε στην παρουσίαση βασικών επαγγελματικών θεμάτων προκειμένου ο φαρμακευτικός κόσμος που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί καλύτερα, να έχει τη σωστή γνώση των προβλημάτων και τις καλύτερες δυνατές λύσεις που μπορούν να υπάρξουν επ’ αυτών».

Για τον κ. Αυγερινό από τη συζήτηση και τις ερωτήσεις που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «αποδείχθηκε ότι η νομική γνώση για το clawback δεν ήταν γνωστή και κατανοητή στο σύνολο του φαρμακευτικού κόσμου. Με την παρουσίαση λοιπόν αυτής της νομικής θεώρησης του θέματος πιστεύω ότι μπόρεσαν αυτοί που παραβρέθηκαν να καταλάβουν τις πραγματικές δυσκολίες αλλά και να καταλάβουν επίσης ποιες είναι οι δίοδοι προκειμένου να επιτευχθεί κάτι στις επαφές και συνεννοήσεις με την πολιτεία στο πλαίσιο πάντα  βεβαίως της οικονομικής δυσχέρειας που βιώνουμε».

Ήδη δημιουργείται μία νέα δυναμική μέσα από την εκδήλωση. «Το δελτίο Τύπου που έχουμε βγάλει θα αποσταλεί παντού και πιστεύω ότι θα μελετηθεί από τους πολιτικούς / πολιτειακούς παράγοντες και από τους συναδέλφους μας στο χώρο του φαρμάκου. Εμείς συνεχίζουμε με την επόμενη διοργάνωση που θα άπτεται πάλι των επίκαιρων σοβαρών προβλημάτων του κλάδου, ελπίζω μέσα στο επόμενο δίμηνο».

Ο κ. Αυγερινός έκανε και μία δήλωση με αφορμή την νίκη του με μεγάλη διαφορά σε αριθμό ψήφων στις πρόσφατες εκλογές για την εκλογή 21 Τακτικών Μελών του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.   

 «Η εκλογική διαδικασία της 31ης Μαρτίου ήταν ιδιαίτερη καθώς έγινε μετά από παρέλευση πολλών ετών έγινε για πρώτη φορά η κανονική διαδικασία εκλογής αιρετής διοίκησης και νομίζω ότι οι χιλιάδες κόσμου, απλών πολιτών που ήρθαν και ενεγράφησαν αποδεικνύει το πραγματικό ενδιαφέρον τους για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό. Πρόκειται για μία πραγματικά μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας την οποία όχι μόνο θα πρέπει να διατηρήσουμε ως κόρη οφθαλμού αλλά και να την υπηρετήσουμε με συνέπεια, με συνέχεια και γιατί όχι, αυτό που μας άφησαν, να μπορέσουμε να το επαυξήσουμε σύμφωνα με τα δεδομένα και τις δυνατότητες που έχουμε εμείς σήμερα και δεν είχαν εκείνοι τότε που έδιναν πραγματικά τη ζωή τους και κατόρθωσαν να κάνουν μεγάλο αυτόν τον Οργανισμό, τον μεγαλύτερο της Ελλάδος. Απαιτείται όμως πραγματικά μία καινούργια αρχή με καινούργιους στόχους και καινούργιους κανόνες που όλοι θα τους σέβονται και θα τους υπηρετούν. Απαιτείται μία συμφιλίωση, ένα ομαδικό πνεύμα λειτουργίας  για μία πραγματικά νέα πορεία, όπου θα αναδειχτεί το σύγχρονο κοινωνικό πνεύμα του Ερυθρού Σταυρού.

Όσο για τη διαφαινόμενη επιστροφή στην προεδρία ο κ. Αυγερινός μίλησε για προσωπική δικαίωση. «Η πρωτιά μου ήταν μία προσωπική δικαίωση των αγώνων μου, των δικών μου ηθικών αρχών με τις οποίες πορεύτηκα τα τρία χρόνια (σ.σ. που ήταν στην προεδρία του ΕΕΣ) και για τις οποίες αγωνίστηκα. Πιστεύω ότι ο αγνός Ερυθροσταυρικός κόσμος εξετίμησε την προσφορά μου και με τίμησε με την εμπιστοσύνη του ξανά».