NEA

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: «Θα καταθέσω αγωγές!»

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis:  «Θα καταθέσω αγωγές!»

Εκφράζοντας ανοιχτά την άποψη ότι και ο Ανδρέας Λοβέρδος είναι αθώος, ο Άδωνις Γεωργιάδης  προαναγγέλλει αγωγές και μηνύσεις κατά όσων ενεπλάκησαν στη «σκευωρία» της Novartis και κατά των Μέσων που αναπαρήγαγαν «πληροφορίες» για την υπόθεση.

Μιλώντας χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και πρώην υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στην αρχειοθέτηση της υπόθεσης για τους 4 από τους 10 πολιτικούς που ενεπλάκησαν στην υπόθεση και εξήγησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη καθώς η εισαγγελία Διαφθοράς έκρινε ότι οι μάρτυρες έλεγαν ψέματα.

 

«Είναι δυνατόν ένας μάρτυρας να είναι ψεύτης για τον Πικραμμένο και αληθινός για τον Γεωργιάδη;» διερωτήθηκε και ανέφερε ότι «αν είχαν βρει κάτι σοβαρό θα ήμασταν υπό δίωξη και όχι ακόμα υπό έρευνα».

 

Σχετικά για το αίτημα της Εισαγγελίας που απεστάλη στη Βουλή για να δοθεί άδεια ώστε να εξετασθεί ως ύποπτος για το αδίκημα της δωροδοκίας ο Ανδρέας Λοβέρδος, σημείωσε ότι είναι αθώος, καθώς, ως διάδοχός του στο υπουργείο Υγείας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι η πολιτική που ακολούθησε έριξε τη φαρμακευτική δαπάνη και έβλαψε τις φαρμακοβιομηχανίες, μεταξύ των οποίων και τη Novartis.

 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι δεν έχει πάρει ούτε ένα λεπτό του ευρώ από τη Novartis και εξέφρασε την ελπίδα οι 4 που απαλλάχθηκαν να μπορέσουν να διεκδικήσουν αποζημιώσεις στα αστικά δικαστήρια για τον διασυρμό που υπέστησαν.

 

Τέλος ο αντιπρόεδρος της ΝΔ προανήγγειλε αγωγές και μηνύσεις κατά των ΜΜΕ που αναπαρήγαγαν την είδηση ότι βρέθηκαν χρήματα προερχόμενα από τη Novartis σε λογαριασμό του.

 

 

Μ.Τ.