NEA

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Novartis

Νέα στοιχεία στο φως της δημοσιότητας για την υπόθεση Novartis

Μιχάλης Φαράντος: «Κανείς δεν έχει καλέσει τον πελάτη μου σε κατάθεση από τον Φεβρουάριο του 2018»

 

Καλεσμένοι της εκπομπής Ρουά Ματ, του ΣΚΑΙ, βρέθηκαν ο Ανδρέας Λοβέρδος αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, σχετικά με την υπόθεση της Novartis.

Από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος είπε ότι θα υπερψηφίσει την άρση της ασυλίας του προκειμένου να αποκαλυφθεί η αλήθεια, ενώ όπως χαρακτηριστικά είπε «θα καθίσει τους σκευωρούς του στο σκαμνί». Ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε για άλλη μία φορά ότι οι τιμολογήσεις των φαρμάκων έγιναν σύννομα, με βάση τις 3 χαμηλότερες τιμές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ επανέλαβε ότι κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, το δημόσιο μόνο ωφελήθηκε. Ειδικά αναφέρθηκε στο φάρμακο για την σκλήρυνση κατά πλάκας που ήταν μοναδικό και η τιμή του έπεσε κατά την περίοδο που ήταν υπουργός Υγείας. «Τον Απρίλιο του 2018» είπε ο κ. Λοβέροδς «άνοιξαν οι λογαριασμοί μου. Ελέγχθηκαν συγγενείς και συνεργάτες μου και δεν βρέθηκε τίποτα. Διώκομαι για πολιτικούς λόγους και θα τους καθίσω στο σκαμνί. Υπάρχει σκάνδαλο φαρμάκων με τις εταιρίες που επεδίωκαν την υπερσυνταγογράφηση και δεν εξαιρείται κανένας».

 

Από την πλευρά του ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης, διαφώνησε με τον κ. Λοβέρδο στο θέμα της άρσης της ασυλίας και όπως είπε χαρακτηριστικά «Εγώ θα ψηφίσω κατά γιατί είναι σκευωρία. Κάνει λάθος ο Ανδρέας. Δεν έχει καμία δικαιοδοσία η Βουλή να άρει ασυλία για παράνομη κλήση. Αν όμως τεθεί θέμα σε μένα θα παραιτηθώ οποιαδήποτε παραγραφής και ας με στείλουν ειδικό δικαστήριο».


Τι αποκάλυψε ο συνήγορος του κ. Φρουζή 

Αίσθηση προκάλεσαν οι αποκαλύψεις του συνηγόρου του Κωνσταντίνου Φρουζή, Μιχάλη Φαράντου, ο οποίος είπε ότι παρότι ο πελάτης του ζητά επίμονα να καταθέσει αυτοβούλως, κανείς δεν τον έχει καλέσει, ενώ όλοι οι λογαριασμοί του που έχουν ελεγχθεί, έχουν βρεθεί νομότυποι. Σύμφωνα με τον κ. Φαράντο, οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων είναι ψευδείς και θα κατατεθούν μηνύσεις κατά αυτών το επόμενο διάστημα.

 

Η αποκάλυψη του Τάσου Τέλλογλου

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, ο οποίος είπε πως ο κατηγορούμενος Νίκος Μανιαδάκης, πρώην προστατευόμενος μάρτυρας για την υπόθεση Novartis, έχει κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο, ζητώντας να ελεγχθεί η κ.Τουλουπάκη, γιατί με αίτημά της ζητά να μη ληφθεί υπ΄οψιν, στη δικογραφία,  η κατάθεση που έδωσε ως προστατευόμενος μάρτυρας τον Δεκέμβριο του 2018, κατάθεση την οποία διάβασε σε εφημερίδα τον Νοέμβριο του 2018.

Αναφερόμενος στον κ. Φρουζή, είπε ότι  τρεις λογαριασμοί του στην Ελεβετία που ελέγχθηκαν, δεν υπήρχαν και ένας δεν είχε εκροή χρήματος.