NEA

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής στο Νότιο Τομέα Αθήνας

Συνεχίζεται το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών της Περιφέρειας Αττικής στο Νότιο Τομέα Αθήνας

Συνεχίζεται το ετήσιο πρόγραμμα ψεκασμών που εκτελεί η Περιφέρεια Αττικής. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στην Περιφερειακή Ενότητα Νοτίου Τομέα Αθήνας «εκτελούνται σε δεκαπενθήμερους κύκλους οι εργασίες καταπολέμησης των κουνουπιών από εξειδικευμένα συνεργεία».

                Σε αυτό το πλαίσιο, την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη θα πραγματοποιηθεί η 3η εφαρμογή του προγράμματος επίγειων ψεκασμών σε σημεία των δήμων όπου λιμνάζουν ύδατα ή διέρχονται ρέματα (ανοικτό ρέμα Ιλισσού (Καλλιθέα), εκβολή του Κηφισσού,  ρέμα προφήτη Δανιήλ (Μοσχάτο - Ταύρος), ρέμα Πικροδάφνης συνολικού μήκους 2.500 μ (Π. Φάληρο, από ΕΔΕΜ  έως Αγ. Δημήτριο),  κοίτη ρέματος Αγ. Νικολάου- Τραχώνων (Αργυρούπολη), τέρμα ρέματος Αγ. Παρασκευής (Ελληνικό), και μεταξύ της 4ης Μαρίνας και του Αγ. Κοσμά).

                Όπως επίσης αναφέρεται στην ανακοίνωση «η Περιφέρεια Αττικής είναι αρμόδια για τις προνυμφοκτονίες (ψεκασμοί για την καταπολέμηση κουνουπιών) σε περιαστικά σημεία των δήμων και σε περιοχές υπερτοπικής σημασίας (εκτός αστικού ιστού) όπως ρέματα κ.ά., που αποτελούν περίπου το 20% του συνόλου των εστιών ανάπτυξης - εμφάνισης των κουνουπιών. Για τους ψεκασμούς σε εστίες εντός αστικού ιστού, όπως δημοτικά νεκροταφεία, φρεάτια, πάρκα, δημοτικοί κήποι κ.ά. την ευθύνη έχουν οι οικείοι δήμοι».