NEA

Η αναβολή του Brexit φέρνει ανακούφιση στο βρετανικό σύστημα Υγείας

Η αναβολή του Brexit φέρνει ανακούφιση στο βρετανικό σύστημα Υγείας

Ο Niall Dickson, Διευθύνων Σύμβουλος του βρετανικού εθνικού συστήματος Υγείας – NHS (National Health Service), δήλωσε ότι η είδηση της απόφασης να παραταθεί η προθεσμία του Brexit μέχρι την 31η Οκτωβρίου έγινε δεκτή ως «ανακούφιση» στη χώρα.

 

Ωστόσο, ο ίδιος ο Dickson, ο οποίος συν-προεδρεύει της επιτροπής Brexit Health Alliance, ζήτησε να τερματιστεί το «τσίρκο αβεβαιότητας» γύρω από την έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Προειδοποιώντας ο επικεφαλής του NHS για τις επιζήμιες συνέπειες μιας εξόδου χωρίς προηγούμενη συμφωνία όσον αφορά τους ασθενείς και ασφαλισμένους του NHS, ο Dickson δήλωσε: «Ένα Brexit χωρίς συμφωνία αυτή τη στιγμή θα ήταν κάκιστο για τους ασθενείς μας και τους ασφαλισμένους στον NHS, για αυτό αποτελεί ανακούφιση ότι αυτή η απειλή έχει απομακρυνθεί, προς το παρόν. Βέβαια, η παράταση της εξόδου αφήνει ανοικτό κάθε ενδεχόμενο και αυτό σημαίνει ότι όσοι εμπλέκονται στην υγειονομική περίθαλψη πρέπει να συνεχίσουν να προετοιμάζονται για αυτήν την πιθανότητα και να διατηρούν σε ισχύ τα σχέδια έκτακτης ανάγκης».


«Βρισκόμαστε, στην παρούσα φάση, σε μία κατάσταση "δυνητικού πολέμου" και ο εφησυχασμός ισοδυναμεί με κίνδυνο», σχολίασε ο Niall Dickson. «Το σύστημα πρέπει να είναι βέβαιο ότι, ακόμα και σε κατάσταση κρίσης, θα είμαστε σε θέση να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε πως οι ασθενείς είναι προστατευμένοι ό, τι και αν συμβεί».


«Όπως όλοι οι υπόλοιποι στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην Ευρώπη, θέλουμε να τερματιστεί αυτό το τσίρκο αβεβαιότητας και αναμένουμε την πολιτική βούληση να το επιτύχουμε».