NEA

2nd EBHC 2019-Βαλτάς: Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν

2nd EBHC 2019-Βαλτάς: Το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπορικό προϊόν

Προσπαθεί πραγματικά το κράτος να εξορθολογήσει τη δαπάνη του φαρμάκου;

Συμμόρφωση ασθενούς στη φαρμακοθεραπεία, αντικατάσταση φαρμάκου και ο ρόλος του φαρμακοποιού.

Ο κ. Βαλτάς εστίασε στη μη συμμόρφωση του ασθενούς στη φαρμακοθεραπεία, κυρίως λόγω της μη δυνατότητας πληρωμής του φαρμάκου, της μη ορθής λήψης φαρμάκων (έλλειψη παρουσίασης παρενεργειών  - ο ρόλος του φαρμακοποιού καθοριστικός), η πρώιμη καλυτέρευση της υγείας, η σύγχυση στη λήψη των φαρμάκων όταν είναι αρκετά διαφορετικά. Όλα εξαρτώνται πλήρως από το φαρμακοποιό και το πώς θα προσεγγίσει τον ασθενή. Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου τόνισε το πόσο σημαντική η μείωση της συμμετοχής των ασθενών. Προανήγγειλε την παρουσίαση μιας εξελιγμένης εφαρμογής «Take Care» η οποία θα υπενθυμίζει στον ασθενή στο smartphone του πότε πρέπει να λάβει τα φάρμακά του. Είπε πως οι περικοπές οδήγησαν στην επιβάρυνση των δομών υγείας, ενώ τόνισε ότι η σωστή ενημέρωση των ασθενών είναι το Α και το Ω για την σωστή διαδικασία της λήψης φαρμάκων.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.

#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences