NEA

2nd EBHC 2019-Γκούρα: Ο ΕΟΦ συμβουλεύει, δεν παρεμβαίνει

2nd EBHC 2019-Γκούρα: Ο ΕΟΦ συμβουλεύει, δεν παρεμβαίνει

Πολτική φαρμάκου και φαρμακευτική κάλυψη

Ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά

Η Προϊσταμένη Διεύθυνσης Ελέγχου Παραγωγής και Κυκλοφορίας Προϊόντων, περιέγραψε όλη τη διαδικασία η οποία χρειάζεται για να κυκλοφορήσει τελικά στην ελεύθερη αγορά το φάρμακο και τι ακριβώς σημαίνει έλλειψη ενός φαρμάκου. Μίλησε για το ρόλο του ΕΟΦ ο οποίος μπορεί μόνο να συμβουλεύσει κι όχι να παρέμβει στην παραγωγή του φαρμάκου. Ένας πιθανός τρόπος αντιμετώπισης της έλλειψης φαρμάκων είναι η εισαγωγή του φαρμάκου από άλλη χώρα, σε συνεννόηση πάντα με τις φαρμακοβιομηχανίες, είπε χαρακτηριστικά.  Για να αντιμετωπίσουμε τις ελλείψεις υπογράμμισε, πως πρέπει να γνωρίζουμε τις αιτίες με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων αλλά και έγκαιρη και αξιόπιστη ενημέρωση.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.

 

#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences