NEA

2nd EBHC 2019-Υφαντόπουλος: Η Αξιολόγηση των φαρμακευτικών θεραπειών μέσα από το οικονομικό και ηθικό πρίσμα

2nd EBHC 2019-Υφαντόπουλος: Η Αξιολόγηση των φαρμακευτικών θεραπειών μέσα από το οικονομικό και ηθικό πρίσμα

3η Ενότητα

 

Παρουσίαση αποτελεσμάτων έρευνας ασθενών του Webrating Health: Πρόσβαση και ικανοποίηση των ασθενών από τις φαρμακευτικές θεραπείες

Σύμφωνα με την έρευνα και τα όσα είπε ο κ. Υφαντόπουλος, οι ασθενείς δεν πιστεύουν τόσο ότι η Ελλάδα έχει καλό σύστημα υγείας. Είναι πολύ ικανοποιημένοι με τους φαρμακοποιούς και με τους γιατρούς τους. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην έρευνα αποτυπώνεται η έλλειψη γνώσης των ασθενών για τα βιο-ομοειδή, καθώς πάνω από το 55% των ερωτηθέντων δεν γνωρίζει καν τι είναι τα βιο-ομοειδή. Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα πάντα, πάνω από το 60% των ασθενών δηλώνει ότι εμπιστεύεται τα φάρμακα που προτείνει ο προσωπικός τους γιατρός.

 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.

#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences