NEA

2nd EBHC 2019-Σούλης: Η Αξιολόγηση των φαρμακευτικών θεραπειών μέσα από το οικονομικό και ηθικό πρίσμα

2nd EBHC 2019-Σούλης: Η Αξιολόγηση των φαρμακευτικών θεραπειών μέσα από το οικονομικό και ηθικό πρίσμα

3η Ενότητα 2nd Evidence Based Healthcare Conference 2019

 

Αξιολόγηση καινοτόμων φαρμάκων από την επιτροπή αξιολόγησης

Ο Γενικός Γιατρός και μέλος της Επιτροπής ΗΤΑ Γιώργος Σούλης μίλησε για την καινοτομία των φαρμάκων και κατά πόσον η καινοτομία μπορεί να είναι πράγματι καινοτομία, ή να ονομάζεται έτσι για λόγους Marketing. Μίλησε για τα κριτήρια που θα μπορούσαν να υπάρχουν για να θεωρηθεί πράγματι ένα φάρμακο καινοτόμο.  Με συζήτηση με το κοινό, πρόσθεσε τις λεπτομέρειες για το πώς η επιτροπή ΗΤΑ κρίνει την καινοτομία ενός φαρμάκου, καθώς επίσης και για τα μέλη που τα αποτελούν και τα εχέγγυα που έχουν ώστε να κρίνουν αντικειμενικά.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.

 

#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences