NEA

2nd EBHC 2019-Αθανασιάδης: Η Αξιολόγηση των φαρμακευτικών θεραπειών μέσα από το οικονομικό και ηθικό πρίσμα

2nd EBHC 2019-Αθανασιάδης: Η Αξιολόγηση των φαρμακευτικών θεραπειών μέσα από το οικονομικό και ηθικό πρίσμα

3η Ενότητα 2nd Evidence Based Healthcare Conference 2019

 

Η φαρμακευτική πολιτική και τα ηθικά ζητήματα πρόσβασης των ασθενών στις φαρμακευτικές θεραπείες από την πλευρά της ιατρικής κοινότητας

Ο Διευθυντής ογκολογικής κλινικής του «Μητέρα» και επίκουρος καθηγητής ογκολογίας στο Northwestern University των ΗΠΑ, μίλησε για ηθικά ζητήματα θεραπευτικής θεραπείας. Μίλησε για ασθένειες που άλλαξαν δραματικά τη βιολογική τους πορεία, για την εξατομίκευση της θεραπείας που δημιουργεί ελπίδα και για τα σπάνια νοσήματα, εστίασε στη θεραπεία του καρκίνου, την έκπληξη και την απόγνωση του ασθενούς, τις χαμένες ευκαιρίες, το στίγμα και τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης και τον αντίκτυπο στην οικογένεια. Έθεσε τα ηθική διλήμματα του γιατρού, τόνισε ότι η ηθική του γιατρού πρέπει να είναι αταλάντευτη απέναντι στον ασθενή, αλλά και στο σύστημα υγείας και το σύστημα ασφάλισης. Υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δυστυχώς, πρακτικά είναι πολύ χαμηλά στα επίπεδα πρόληψης, αλλά και για την έλλειψη δομών ευρύτερα στις ανατολικές χώρες.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.

 

 

#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences