NEA

2nd Evidence Based Healthcare Conference

2nd Evidence Based Healthcare Conference

Με επιτυχία διεξήχθη το 2ο Evidence Based Health Care με αντικείμενο το Φάρμακο και την τιμολογιακή πολιτική.

Συζητήθηκαν θέματα όπως οι διάφορες προκλήσεις  ενσωμάτωσης των γενοσήμων, η σχέση Κόστους – Αποτελεσματικότητας της φαρμακευτικής δαπάνης, η έρευνα του Webrating Health σε επαγγελματίες γιατρούς και φαρμακοποιούς, καθώς και ασθενείς, για τον εξορθολογισμό της δαπάνης φαρμάκου, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, τη μη συμμόρφωση των ασθενών στη θεραπεία τους, καθώς και οικονομικά, πολιτικά και ηθικά διλήμματα που προκύπτουν από τις καινοτόμες θεραπείες.

Η ημέρα έκλεισε με την ευχή της εκδότριας Κατερίνας Βουρλάκη, να φτάσουμε επιτέλους στο σημείο σαν χώρα να μην χρειάζεται να συζητάμε μόνιμα για τις ιδανικές δομές του εξωτερικού, αλλά να τις επιτύχουμε κι εμείς.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.