NEA

Παράταση έως το τέλος Μαΐου στη θητεία του επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, πλην γιατρών, με τροπολογία του υπ.Υγείας

Παράταση έως το τέλος Μαΐου στη θητεία του επικουρικού προσωπικού στο ΕΣΥ, πλην γιατρών, με τροπολογία του υπ.Υγείας

Παράταση, έως το τέλος Μαΐου, δίνει το υπουργείο Υγείας  στη θητεία του  νοσηλευτικού  και λοιπού προσωπικού, πλην γιατρών, που παρέχει τις υπηρεσίες του σε φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας, με απόφαση των διοικήσεων. Αυτό προβλέπεται  σε τροπολογία του υπουργείου Υγείας που κατατίθεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Η ρύθμιση κρίνεται αναγκαία  προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των φορέων, μέχρι την ολοκλήρωση της προκήρυξης και τον διορισμό μόνιμου προσωπικού στους συγκεκριμένους φορείς.

Επίσης, με την ίδια τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα σε  ιδιωτικές κλινικές που  έχουν λάβει την απαραίτητη άδεια, να πραγματοποιούν αυτόλογες μεταμοσχεύσεις αιμοποιητικών κυττάρων.

Η σχετική ρύθμιση γίνεται «για να εξασφαλίζεται η όσο το δυνατόν αμεσότερη θεραπεία των ασθενών και να μην επιβαρύνεται η υγεία αυτών, λόγω καθυστέρησης και αναμονής», όπως αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση.

Προβλέπεται, επίσης, πως οι δημόσιοι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών των Νομικών Προσώπων αρμοδιότητας  του υπουργείου Υγείας, κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων τους δεν θεωρούνται δημόσιοι υπόλογοι και ευθύνονται μόνο για δόλο ή βαριά αμέλεια, σύμφωνα με τον Υπαλληλικό Κώδικα.