NEA

Συνεχίζεται ο «διάλογος» Πολάκη - ΙΣΑ, με εκατέρωθεν πυρά...

Συνεχίζεται ο «διάλογος» Πολάκη - ΙΣΑ, με εκατέρωθεν πυρά...

Η απάντηση Πολάκη, στη χτεσινοβραδινή αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας εναντίον του που ανακοινώθηκε από τον ΙΣΑ, ήρθε μέσω … facebook, με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας να απευθύνεται στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη, με το δικό του πάντα προσωπικό στιλ: «πουσαι Πατούλη: είσαι λίγος, ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με "δικάσεις", όταν για όλη τη βρωμιά του χώρου της υγείας έχεις πιει το αμίλητο νερό (είμαι και στον Ιατρικό σύλλογο Χανίων, όχι στον Ισα)».

 

Απάντηση Ι.Σ.Α. σε Π. Πολάκη: Ο αν. υπ. Υγείας πρέπει να γνωρίζει τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει

Άμεση ήταν και η απάντηση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στις κατηγορίες Πολάκη:

«Ο κ. Πολάκης είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης , για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του κ. Κυμπουρόπουλου.

Είναι, επίσης,  έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών, για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του.

Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του.

Όσον αφορά την πειθαρχική του δίωξη από τον ΙΣΑ και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων θα έπρεπε ως υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου   321 παρ. 1 του ν. 4512/2018, που ψηφίστηκε επί υπουργίας του, ορίζεται ότι: «……. για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα.

Ο κ. Πολάκης  αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει…

 Για την ολοκλήρωση της ιστορίας (αν και μάλλον περιμένουμε περισσότερα επεισόδια…), αξίζει να αναφέρουμε ότι στο ίδιο post στο αγαπημένο του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Πολάκης είχε προηγουμένως προσπαθήσει να ανασκευάσει και να εξηγήσει –και μάλιστα χρησιμοποιώντας εικόνες– τι σημαίνει «ίσες ευκαιρίες» για τη «νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τα ΑΜΕΑ» και τι σημαίνει για την «αριστερή αντίληψη του κοινωνικού κράτους», αιτιολογώντας το θόρυβο από τις «αθώες» δηλώσεις του σαν προσπάθεια να ασχοληθεί η κοινή γνώμη με τον ίδιο και μάλιστα κατηγορώντας τον αντί να ασχοληθούν με τα σημαντικότερα της επικαιρότητας, όπως την άρνηση Μητσοτάκη για τον τηλεοπτικό διάλογο με τον πρωθυπουργό ή τη δίωξη της κας Νικολοπούλου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πατούλης ανέφερε σαν λεζάντα-επεξήγηση κάτω από τη φωτογραφία:

«ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ : 
Στη πρώτη φωτογραφία το αποτέλεσμα των "ίσων ευκαιριών " της νεοφιλελεύθερης αντίληψης για τα ΑΜΕΑ 
Στη δεύτερη φωτογραφία η ουσία της αριστερής αντίληψης του κοινωνικού κράτους που δημιουργεί δικαιοσύνη και ισότητα για τα άτομα με αναπηρία (τα κουτιά που πατάνε τα παιδιά είναι τα μόρια ,τα επιδόματα, οι ειδικές ρυθμίσεις που θέλουν να καταργήσουν οι οπαδοί του κοινωνικού δαρβινισμού-αυτοματισμού-Νεοφιλελευθερισμού).
ΑΥΤΟ ΕΙΠΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ της ΝΔ Κο Κυμπουροπουλο....
Όλα τα αλλα που γραφουν τα ΜΜΕ και τα Τρολ θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσιπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση, τη δίωξη της κας Στουρναρα για την απευθείας ανάθεση με 713000 ευρω απο το Κεελπνο του Συνεδριου e-health το 2014 και το υπερπλεονασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολόγητου .
Άντε καλό βράδυ τώρα …»

Πάντως, ο κ. Πολάκης δεν έπεισε ότι άλλα εννοούσε και ότι αδίκως τον έχουν «τρολάρει», με δόλια κίνητρα. Όλοι ακούσαμε και διαβάσαμε τις κατηγορίες που εξαπέλυσε κατά του κ. Σ. Κυμπουρόπουλου. Δεν ανασκευάζεται η πραγματικότητα… _ Ρ.Σ.