NEA

Ευκαιρίες απασχόλησης για ιατρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ευκαιρίες απασχόλησης για ιατρούς στο Ηνωμένο Βασίλειο

Δεδομένου ότι η βρετανική υγειονομική περίθαλψη έχει αποτελέσει εδώ και χρόνια πόλο έλξης του ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού από άλλα κράτη μέλη της ΕΕ, πολλοί γιατροί αναρωτιούνται εάν το Brexit θα εμποδίσει τα σχέδιά τους να αναλάβουν εργασία σε κέντρα υγειονομικής περίθαλψης του ΗΒ.  

 

Ειδικότερα, το Brexit και όσα σχετίζονται με τη διαδικασία που το Ηνωμένο Βασίλειο θα εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση βρίσκονται τελευταία στο επίκεντρο της προσοχής, με πολλούς επαγγελματίες υγείας να εκφράζουν ανησυχίες σχετικά με τη δυνατότητα μετάβασης και εύρεσης εργασίας στη Βρετανία μετά το Brexit.

 Αυτές οι ανησυχίες φαίνεται να είναι αδικαιολόγητες, ωστόσο, καθώς η Εθνική Υπηρεσία Υγείας (NHS) της Βρετανίας ξεκίνησε πρόσφατα μια προσπάθεια πρόσληψης δύο χιλιάδων γιατρών με ειδικότητα γενικής ιατρικής από την Ευρώπη τα επόμενα χρόνια.

 Το Ηνωμένο Βασίλειο θα εξακολουθήσει να είναι φιλόξενο για ξένους γιατρούς

 Το Ηνωμένο Βασίλειο θεωρείται ευρέως ότι είναι εύφορο έδαφος για την ανάπτυξη καριέρας τόσο για γιατρούς που πρόκειται να ολοκληρώσουν την εξειδίκευσή τους, όσο και για έμπειρους γιατρούς. Εκτιμάται ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο εργάζονται τουλάχιστον δέκα χιλιάδες ιατροί από κράτη μέλη της ΕΕ και ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους απασχολείται από την Εθνική Υπηρεσία Υγείας.

 Η υψηλή σημασία των γιατρών με ειδικότητα γενικής ιατρικής

 Η Εθνική Υπηρεσία Υγείας αντιμετωπίζει σοβαρή έλλειψη προσωπικού. Συγκεκριμένα, οι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής είναι σε έλλειψη ενώ διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στο βρετανικό σύστημα υγείας.
Πράγματι, έχουν περισσότερες εξουσίες και ευθύνες από τους ομολόγους τους σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Κατά συνέπεια, ένας γιατρός με ειδικότητα γενικής ιατρικής μπορεί να παρέχει στους ασθενείς ολοκληρωμένη θεραπεία.
Συνεπώς, το κύρος του γιατρού με ειδικότητα γενικής ιατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι εξαιρετικά υψηλό - οι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής θεωρούνται πυλώνες της τοπικής κοινότητας, απολαμβάνοντας μεγάλο σεβασμό και εμπιστοσύνη.

 

Η Paragona προσλαμβάνει για το NHS

 Δεν είναι, λοιπόν, περίεργο το γεγονός ότι η Εθνική Υπηρεσία Υγείας ξεκίνησε πρόσφατα το μεγαλύτερο διεθνές πρόγραμμα πρόσληψης αρκετών χιλιάδων γιατρών, με ειδικότητα γενικής ιατρικής, για να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

 Η Paragona*, η οποία είχε ήδη προσλάβει με επιτυχία αρκετές εκατοντάδες γιατρούς από όλη την Ευρώπη για να εργαστούν για το NHS, έχει κερδίσει τη σύμβαση για την πρόσληψη από ευρωπαϊκές χώρες.

Το NHS διαβεβαίωσε την Paragona και τους ιατρούς που προσλαμβάνονται ότι οι διακανονισμοί του Brexit δε θα επηρεάσουν την υλοποίηση του έργου.

 «Θα ήθελα να διαβεβαιώσω όλους τους οικογενειακούς ιατρούς από τα κράτη μέλη της ΕΕ ότι είναι πολύ ευπρόσδεκτοι να γίνουν μέλη της οικογένειας του NHS και οι όροι και οι προϋποθέσεις της προσφοράς εργασίας και της σύμβασης που υπογράφουν δε θα σπάσουν ούτε θα παρουσιάσουν κάποια αρνητική τροποποίηση. Υπάρχει μια πιεστική ζήτηση για γιατρούς με ειδικότητα γενικής ιατρικής στην Αγγλία και η άφιξή τους θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε αυτή τη ζήτηση. Ό, τι συμβεί αναφορικά με το Brexit, το NHS θα συνεχίσει να χρειάζεται εξαιρετικούς γιατρούς από την Ευρώπη», τόνισε η Rachel Souter, επικεφαλής της International GP Recruitment, NHS England.

 

Το πρώτο στάδιο αυτού του έργου ολοκληρώθηκε από την Paragona με την επιτυχή πρόσληψη 25 ευρωπαίων γιατρών με ειδικότητα γενικής ιατρικής που θα εργαστούν για το NHS στο Lincolnshire της βορειοανατολικής Αγγλίας.

Επί του παρόντος, η εταιρεία επικεντρώνεται στην πρόσληψη ιατρών για να εργαστούν στα Central Midlands, όπου τελικά θα προσληφθούν και θα εκπαιδευτούν 100 ειδικοί.

 «Οι γιατροί με ειδικότητα γενικής ιατρικής που υποβάλλουν αίτηση μέσω της Paragona δεν έχουν καμία υποχρέωση να κάνουν μια εξέταση γλώσσας IELTS ή OET, κάτι που συνήθως αποτελεί μεγάλο εμπόδιο για πολλούς γιατρούς με ειδικότητα γενικής ιατρικής καθώς απαιτείται πολύ υψηλό επίπεδο IELTS. Η προσφορά της Paragona έχει ένα βασικό πλεονέκτημα που επιτρέπει στους γιατρούς να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο. Η εταιρεία οργανώνει δωρεάν εντατικά μαθήματα κατάρτισης σε τάξεις και βοηθά με όλα τα θέματα που σχετίζονται με τη μετακόμιση σε μια άγνωστη περιοχή.
Το πρώτο στάδιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Paragona πραγματοποιείται στην πανεπιστημιούπολη μας, όπου οι μελλοντικοί υπάλληλοι του NHS μαθαίνουν τη γλώσσα, τον πολιτισμό και τις επιχειρησιακές αρχές του βρετανικού συστήματος υγειονομικής περίθαλψης. Το επόμενο στάδιο λαμβάνει χώρα κατά την άφιξή του στο Ηνωμένο Βασίλειο: κάθε ειδικός υπόκειται σε πρόσθετη εκπαίδευση, όπου συζητά λεπτομερώς τις διαφορές μεταξύ του έργου ενός γιατρού με ειδικότητα γενικής ιατρικής στο Ηνωμένο Βασίλειο συγκριτικά με άλλες χώρες», επισημαίνει ο Kinga ?ozi?ska, Γενικός Διευθυντής της Paragona.

 Μπορείτε να βρείτε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με την πρόσληψη γιατρών με ειδικότητα γενικής ιατρικής για να εργαστείτε στο Εθνικό Σύστημα Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου στο:

www.paragona.com

 

* Η Paragona είναι η ηγέτιδα εταιρία στην παροχή υπηρεσιών ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας στην Ευρώπη. Από το 2002, η εταιρία έχει βοηθήσει πάνω από 1000 επαγγελματίες υγείας  να ξεκινήσουν μια καινούρια ζωή και μια καινούρια δουλειά στο εξωτερικό. Η Paragona βοηθάει τους γιατρούς να κάνουν καριέρα σε σημαντικά ιατρικά κέντρα  στις Σκανδιναβικές Χώρες, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία και αφού δεχτούν πολύ καλές προσφορές εργασίας, τους βοηθά με όλους τους διακανονισμούς. Η εταιρία οργανώνει επίσης δωρεάν εντατικά μαθήματα εκμάθησης της γλώσσας.