NEA

«Άφωνος» ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ξαφνική υπουργική απόφαση, κάνει άνω κάτω τον ΠΙΣ

 «Άφωνος» ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος. Ξαφνική υπουργική απόφαση, κάνει άνω κάτω τον ΠΙΣ

Αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης με την οποία δεν επικυρώνονται τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), κατέθεσε το εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ).

 Συγκεκριμένα το πρωί της Πέμπτης 2 Μαΐου, τα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ του ΠΙΣ, προχώρησαν στην κατάθεση του αιτήματος ακύρωσης της Υπουργικής Απόφασης με την οποία ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος προσχηματικούς λόγους, αρνήθηκε να επικυρώσει τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

 Η προσφυγή στο ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας αποτελεί την καλύτερη απάντηση στην πραξικοπηματική κίνηση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθού, ο οποίος ανέμενε τη Μεγάλη Πέμπτη για να εκδώσει την υπουργική απόφαση, ώστε να μη λάβει τη δέουσα δημοσιότητα. Από την τακτική αυτή και μόνο, καθίσταται σαφές ότι το νομίμως εκλεγμένο ΔΣ του ΠΙΣ προκαλεί φόβο στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, λόγω της έντονης και παρεμβατικής του δραστηριότητας η οποία είναι ωφέλιμη για τους γιατρούς της χώρας. Προφανώς ο υπουργός Υγείας επιθυμεί τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο άφωνο για όσο διάστημα απομένει στην κυβέρνηση.

 Στο πλαίσιο αυτό και με πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, ο ΠΙΣ αναμένει την έκβαση της υπόθεσης, προκειμένου να αποκατασταθεί η Δημοκρατική τάξη στον τόπο μας. Εξάλλου τις εκλογές στις Δημοκρατίες τις ακυρώνει μόνο η δικαιοσύνη.

 Όπως δήλωσε στο dailypharmanews ο εκλεγμένος πρόεδρος του ΠΙΣ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος «θα εξαντλήσουμε κάθε νομικό και πολιτικό μέσο για να ανατρέψουμε την απαράδεκτη και αντιδημοκρατική απόφαση του υπουργού Υγείας την οποία ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη. Για να ανατρέψουμε την απόφαση αυτή και τα δεδομένα που δημιουργεί, θα κινηθούμε προς κάθε κατεύθυνση στο πλαίσιο της Δικαιοσύνης με σκοπό να προασπίσουμε την ομαλή λειτουργία του ΠΙΣ και τα συμφέροντα των γιατρών. Είμαστε πεπεισμένοι ότι τελικά θα δικαιωθούμε καθώς είμαστε καθόλα "καθαροί"».

 

Να θυμίσουμε ότι ο ΠΙΣ έκρουσε προχθές τον κώδωνα του κινδύνου και για άλλη μια διάσταση του προβλήματος με την μη επικύρωση του νέου ΔΣ... Στον αέρα έχει τινάξει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός τους νέους γιατρούς οι οποίοι θέλουν να εργασθούν, αφού μετά την απόφασή του να μην επικυρώσει με παράνομο και αυθαίρετο τρόπο, τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), εκατοντάδες επαγγελματίες της υγείας είναι σε αναμονή για άδειες ασκήσεως επαγγέλματος αλλά και για την αναγνώριση των τίτλων ειδικότητας.

 Ειδικότερα με βάση τις επίσημες καταγραφές του ΠΙΣ, 377 νέοι γιατροί έχουν δώσει εξετάσεις και είναι σε αναμονή για την αναγνώριση του τίτλου τους από τα αρμόδια όργανα του ΠΙΣ.

 Επίσης 13 γιατροί οι οποίοι θέλουν να αναχωρήσουν για εργασία στο εξωτερικό είναι αντίστοιχα σε αναμονή, καθώς ο ΠΙΣ παρεμποδίζεται να εκδώσει πιστοποιητικά ορθής άσκησης ιατρικού επαγγέλματος (certificate of good standing), μετά την παράνομη απόφαση του υπουργού για τις τελευταίες εκλογές.

 Ακόμη, 8 νέοι γιατροί δεν μπορούν να ξεκινήσουν την εργασία τους, λόγω της μη έκδοσης των αδειών ασκήσεως επαγγέλματός τους, εξαιτίας των προσκομμάτων που έχουν δημιουργηθεί στην ορθή λειτουργία του Συλλόγου.

 Όμως δεν είναι μόνο οι επαγγελματίες γιατροί που πλήττονται από την αυθαίρετη απόφαση του Ανδρέα Ξανθού. Οι ενέργειες του υπουργού Υγείας έχουν καταδικάσει 20 οικογένειες σε απλήρωτη εργασία, αφού η μη επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών δεν επιτρέπει την εκταμίευση των μισθών τους.

 

 Μ.Τ.