NEA

Δ. Βαρνάβας: «Πλαστογραφημένο το έγγραφο που εκφράζει τους εκπεσόντες...»

Δ. Βαρνάβας: «Πλαστογραφημένο το έγγραφο που εκφράζει τους εκπεσόντες...»

Θέση στον "πόλεμο" που μαίνεται μεταξύ ΠΙΣ και υπουργείο Υγείας έλαβε σήμερα και ο κ. Δημήτρης Βαρνάβας που κατείχε την θέση του ΓΓ στο προηγούμενο ΔΣ του ΠΙΣ και είναι επικεφαλής των γιατρών του ΣΥΡΙΖΑ. Με την μη επικύρωση των τελευταίων εκλογών ωστόσο, ο κ. Βαρνάβας υπέγραψε την σημερινή δήλωσή του ως νυν γενικός γραμματέας...

Επί της ουσίας αναφέρει ότι το σημερινό δελτίο τύοου του ΠΙΣ περί προσφυγής στο ΣΤΕ, δεν εστάλη από το επίσημο e-mail του ΠΙΣ, δεν φέρει αριθμό πρωτοκόλλου, ούτε σφραγίδα του ΠΙΣ και πρόκειται για πλαστογραφημένο έγγραφο που εκφράζει αποκλειστικά τους εκπεσόντες κκ Εξαδάκτυλο Αθ. και Ελευθερίου Γ. και όχι το ΝΠΔΔ που έχει την επωνυμία Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος.

Ο ΠΙΣ θα εφαρμόσει την Υπουργική Απόφαση η οποία κρίνει πως μετά τη νοθεία που έγινε, τις ενστάσεις που υποβλήθηκαν και την απαράδεκτη τακτική που τήρησε ο αυτοανακηρυχθείς Πρόεδρος δεν υφίσταται νόμιμο και έγκυρο Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ και ορίζει το ΔΣ που διενήργησε τις ακυρωθείσες εκλογές της 3/3/2019 να πραγματοποιήσει νέα εκλογή εντός δύο μηνών.

Η δυνατότητα να προσφύγει κάθε πολίτης στο ΣτΕ είναι αναφαίρετη και μπορεί να πραγματοποιηθεί ατομικά ή συλλογικά, όχι όμως επ ονόματι του ΝΠΔΔ του ΠΙΣ, το οποίο μέχρι να διενεργηθούν εκλογές έχει ως ηγεσία αυτήν που ορίζει η απόφαση του εποπτεύοντος υπουργού".

Αντιδρούν οι Ιατρικοί Σύλλογοι

Εντωμεταξύ περισσότεροι από 40 Ιατρικοί Σύλλογοι σε όλη τη χώρα εκφράζουν την έντονη αντίδραση τους στην απόφαση του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να μην επικυρώσει τα αποτελέσματα αρχαιρεσιών του ΔΣ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) και του Α.Π.Σ.Ι., κάνοντας λόγο για παράνομη και καταχρηστική απόφαση κατά του εκλογικού αποτελέσματος.