NEA

Καταγγελίες για την προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών του ΠΙΣ

Καταγγελίες για την προσπάθεια ακύρωσης των εκλογών του ΠΙΣ

 

Νέες «σελίδες» γράφονται καθημερινά στο βιβλίο της αντιπαράθεσης του ΥΥΚΑ με το εκλεγμένο προεδρείο του ΠΙΣ. Χθες βράδυ ακόμα και το Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή και ο κ. Πάνος Παπανικολάου τάχθηκαν υπέρ του αγώνα που κάνουν Εξαδάκτυλος, Ελευθερίου, Μαστοράκου, να υπερασπιστούν το δικαίωμα των γιατρών να εκλέγουν όποιον θέλουν στο συλλογικό τους όργανο.

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΝΩΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟΝ ΠΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ

 1. Καταγγέλλουμε την  πρωτοφανή προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας, μέσω της ακύρωσης των εκλογών στον ΠΙΣ  να κρύψει την παταγώδη αποτυχία του φερέφωνού της στους γιατρούς (Μέτωπο) και την επαναφορά από το παράθυρο της γνωστής παρέας Βλασταράκου-Βαρνάβα στο προηγούμενο ΔΣ του ΠΙΣ που εξέφραζε την πλήρη πολιτική συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ (για να μην ξεχνιόμαστε) που στήριξε ΟΛΟΥΣ τους αντιδραστικούς νόμους κατά της πλειοψηφίας των γιατρών και της λαϊκής υγείας τα 5 τελευταία χρόνια. Αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρωτόγνωρη εμπλοκή του κράτους σε μια μαζική εκλογική διαδικασία και την καταδικάζουμε κατηγορηματικά απαιτώντας να αναιρεθεί.

 

 2. Αφορμή αυτής της πρωτοφανούς απόφασης αποτελεί η άγρια εσωκομματική αντιπαράθεση στην ΔΗΚΙ που εκδηλώθηκε λίγες ώρες μετά το κλείσιμο της κάλπης για ανάδειξη νέων οργάνων στον ΠΙΣ στο περιθώριο  των θριαμβολογιών για τη μεγάλη επιτυχία που προέκυψε από την ευκαιριακή όπως αποδείχθηκε προεκλογική συγκόλληση 3 παρατάξεων του χώρου στην προοπτική εξουσίας σε πολιτικό επίπεδο. Μεγάλη ευθύνη      έχει και η  ηγεσία του Μετώπου που με αφορμή διαδικαστικά ζητήματα δεν διστάζουν να ζητήσουν κρατική παρέμβαση στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΙΣ! Μέλη της ΔΗΚΙ και του Μετώπου-ΣΥΡΙΖΑ  με ενστάσεις τους απευθείας  στον Υπουργό(!!) ζήτησαν  την πρωτοφανή παρέμβασή του!

 3. Οι γιατροί σε όλη την Ελλάδα βλέπουν και στις εξελίξεις αυτές τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Απόλυτη συμφωνία για την αντιδραστική, απάνθρωπη πολιτική στην υγεία και αποκρουστική μάχη για την καρέκλα σε κάθε επίπεδο

 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΟΥ ΠΙΣ!

 

 

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΡΑΚΥΛΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ,ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ!

 

ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ 5-5-2018

 

 

 

Μ.Τ.