NEA

Μυρίζει «μπαρούτι» στην Βουλή και την Υγεία

Μυρίζει «μπαρούτι» στην Βουλή και την Υγεία

Επεισόδιο σημειώθηκε χθες βράδυ στη Βουλή μεταξύ του κ. Παύλου Πολάκη και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την ώρα της συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης που συνεχίζεται και σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την κόντρα που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης πλησίασε τα έδρανα της ΝΔ και του είπε «είσαι φασίστας» ενώ τον απείλησε ότι «θα τα πούμε αύριο». Ο κ. Μητσοτάκης του απάντησε λέγοντας του «σήκω φύγε από εδώ, όχι σε εμένα αυτά».

Η απάντηση του Παύλου Πολάκη ήρθε δυο ώρες αργότερα από τον λογαριασμό του στο facebook. Έγραψε:

«Θα μιλήσω στη Βουλή αύριο Πέμπτη στις 7 το απόγευμα .

Πριν λίγο μετά την ισοπέδωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στο Μητσοτάκη κατεβαίνοντας από τα υπουργικά έδρανα είπα στον Κυριακό Μητσοτάκη τα εξής:

"Μόνο για τη λέξη φασίστας που είπες ό,τι είμαι ,έπρεπε να πάρω το λόγο επί προσωπικού για να σου απαντήσω, γιατί για τα άλλα θα σου απαντήσω αύριο .Όμως επειδή με κάλυψε πλήρως  με αυτά που είπε ο πρωθυπουργός Γι’ αυτό δεν ζήτησα το λόγο".

Η απάντηση του " γιατί μου κουνάς το δάχτυλο πως μου μιλάς ετςι;"».

 

Είχε προηγηθεί βέβαια άγρια κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα με την κόντρα να πηγαίνει και σε προσωπικό επίπεδο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε μεταξύ άλλων «να μιλήσουμε για το πως έκανε η οικογένειά σας δουλειές με τη χούντα». Και σε άλλο σημείο πρόσθεσε: «Το ηθικό σου πλεονέκτημα βούλιαξε στα γαλαζοπράσινα νερά του Ιονίου!» Ο κ. Τσίπρας αντεπιτέθηκε αναφέροντας: «Ντροπή σας να κλέβετε στιγμές της προσωπικής μου ζωής».

Μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά Πολάκη

 

Εν τω μεταξύ, μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση κατά του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, κατέθεσε ο ορθοπεδικός χειρουργός, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών και ιδρυτής του «Ιδιωτικού Πολυϊατρείου Θήρας»,  Γιώργος Παπαγιαννόπουλος, εγκαλώντας τον για ψευδείς δηλώσεις και αναφορές από το Βήμα της Βουλής, στις (15/3/2017), και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» της ΕΡΤ (19/2/2019).

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος υποστηρίζει ότι όσα διατυπώθηκαν από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας στις προαναφερθείσες ημερομηνίες είναι απολύτως ψευδή και αποτελούν συκοφαντική δυσφήμιση, που πλήττουν βάναυσα και αναίτια την προσωπικότητα και την επαγγελματική του υπόσταση. Ζητεί δε το ποσό των 50.000 ευρώ ως αποζημίωση για τη βλάβη που προκλήθηκε σε βάρος του από τις δημόσιες τοποθετήσεις του αψύ, κατά τον Πρωθυπουργό, Κρητικού της Αριστοτέλους.

Όπως αναφέρει στη μηνυτήρια αναφορά του ο γιατρός μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, στις 15/3/2017 και απευθυνόμενος στον βουλευτή του ΚΙΝ.ΑΛ., Λεωνίδα Γρηγοράκο, αναφέρθηκε εμμέσως (αλλά φωτογραφίζοντάς τον), στον Γιώργο Παπαγιαννόπουλο, αφήνοντας υπονοούμενα για τον ενάγοντα, λέγοντας «δεν είναι κρυφές οι σχέσεις που έχει με το κόμμα σας,…, με τον τρόπο που δανειοδοτήθηκε για να φτιάξει την Κεντρική Κλινική και το παράρτημα κάτω στην Σαντορίνη…».

Τον Φεβρουάριο του 2019, μέσω της ΕΡΤ, ο κ. Πολάκης, σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, αναφερόμενος στο Κέντρο Υγείας της Σαντορίνης (και σε αντιδιαστολή με το Κέντρο που λειτουργεί στη Θήρα) έκανε λόγο «για τοπική μάχη με την διαπλοκή με ένα ιδιωτικό μαγαζί, ο ιδιοκτήτης του οποίου ήταν παλιό μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ,…, και έχει φτιάξει την κλινική του και στην Αθήνα…, και εκεί πέρα με χρηματοδότηση από τον αείμνηστο Παναγιώτη Λάμπρου της Αγροτικής Τράπεζας, την περίοδο του Χρηματιστηρίου…».

 

 

 

Μ.Τ.