NEA

Όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λευκάδα

Όλα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας  από τη Λευκάδα

Για «ποντικούς» που ροκάνιζαν τα κονδύλια στην υγεία αλλά και για «πάρτι» που τελείωσε, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από την Λευκάδα στην οποία βρέθηκε για τα εγκαίνια του νέου Νοσοκομείου.

«Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο κατά την οποία δεν είχαμε πάντα εμείς τη δυνατότητα να παίρνουμε τις αποφάσεις Παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και μια κοινωνία λεηλατημένη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τα εγκαίνια του νέου νοσοκομείου της Λευκάδας.

 

«Από εδώ από τα Ιόνια νησιά δώσαμε τον Αύγουστο του 2018, το μήνυμα ότι η χώρα γυρίζει σελίδα και μπορούμε με ελεύθερα τα χέρια να σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα», συνέχισε ο πρωθυπουργός λέγοντας ότι: «Έχουμε όραμα και σχέδιο να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος, το σύστημα υγείας για τους πολλούς, για τους οποίους έχουμε υποχρέωση να δουλεύουμε».

 

Δώσαμε, σε αντίξοες συνθήκες, μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας Υγείας

«Είμαι ευτυχής που μπορώ ως πρωθυπουργός να εγκαινιάσω ένα υπερσύγχρονο νοσοκομείο που αξίζει στους αγώνες του λαού της Λευκάδας, στολίδι για την ευρύτερη περιοχή. Δώσαμε, σε αντίξοες συνθήκες, μια μεγάλη μάχη για να αναστήσουμε το σύστημα της δημόσιας Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός.

 

«Υπήρχε μια αντίληψη ότι η αγορά θα αποφασίζει για το ποιος θα ζήσει και το ποιος θα πεθάνει», συνέχισε και πρόσθεσε: «Εμείς πιστεύουμε ότι το υπέρτατο αγαθό είναι η ζωή».

 

Είπε ακόμα ότι «ανοίξαμε τις πόρτες των νοσοκομείων σε 2,5 εκατομμύρια ανασφάλιστους συμπολίτες μας» και τόνισε: «Καταβάλαμε μια πολύ δύσκολη πρωτοπάθεια μέσα σε αντίξοες συνθήκες. Τα έργα μας είναι όμορφα όχι οι φάτσες μας. Ωραία είναι τα έργα μας και η προσπάθεια μας να δώσουμε ανάσα στους πολλούς».

 

Ο πρωθυπουργός είπε ακόμα στην ομιλία ότι «η Λευκάδα είναι ένα νησί αγώνων για την ελευθερία που πολλές φορές κατακτήθηκε αλλά ποτέ δεν έχασε την ελληνικότητά του στην πρώτη γραμμή της αντίστασης και του δημοκρατικού αγώνα».

 

Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη Λευκάδος Θεόφιλο Μανωλάτο, ο κ. Τσίπρας είπε: «Τα καταφέραμε σταματώντας το πάρτι στο χώρο της Υγείας και τη διαφθορά. Η δική μας ιδεολογία είναι πολύ πιο κοντά από αυτά που πρεσβεύουν και κάνουν όσοι κάνουν μεγάλους σταυρούς».

 

«Διώξαμε από το ναό της Υγείας τους ποντικούς που ροκάνιζαν τα κονδύλια ώστε να μην μπορεί ο λαός να έχει ισότιμη πρόσβαση στο σύστημα Υγείας», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι τα επόμενα 4 χρόνια θα έχουμε 2.500 προσλήψεις κάθε χρόνο στο χώρο της Υγείας, και συνέχισε λέγοντας: «Σε λίγες μέρες θα είναι έτοιμα τα νοσοκομεία Καρπάθου και Χαλκίδας».

  

«Θέλω να πω ένα δημόσιο μπράβο στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας τον κ. Ξανθό και τον κ. Πολάκη, γιατί κατάφεραν να κάνουν πράξη το όραμά μας για μια δημόσια Υγεία καλύτερη για τους πολλούς», είπε.

 

Το νέο νοσοκομείο της Λευκάδας διαθέτει 123 κλίνες, μεταξύ αυτών και 6 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

 

Ο πρωθυπουργός έκανε σύγκριση ανάμεσα στην κατάσταση που επικρατούσε στο παλιό νοσοκομείο πριν αναλάβει η κυβέρνηση του και είπε ενδεικτικά: Το 2025 είχε 19 ειδικευμένους γιατρούς και σήμερα είναι 40. Οι τοκετοί που είχαν μειωθεί σε μόλις 2 το χρόνο έφτασαν τους 40 το 2018.

 

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους πολίτες να κρίνουν και να συγκρίνουν τα πεπραγμένα της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων στον τομέα της Υγείας.

 

Αμέσως μετά την τελετή εγκαινίων ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στο υπερσύγχρονο νοσοκομείο.

Εκτός από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό και τον αναπληρωτή υπουργό Παύλο Πολάκη στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη και ο υφυπουργός Εργασίας Κώστας Μπάρκας.

 

Μετά τα εγκαίνια ο κ. Τσίπρας μετέβη στην πόλη της Λευκάδας, όπου περπάτησε στο κέντρο. Στη διάρκεια της περιοδείας του συνομίλησε με καταστηματάρχες, θαμώνες και περαστικούς που έκαναν την βόλτα τους εκείνη την ώρα.