NEA

Αποσωληνώθηκε η μικρή Αλεξία, αλλά δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον

Αποσωληνώθηκε η μικρή Αλεξία, αλλά δεν επικοινωνεί με το περιβάλλον

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Υπάρχει βελτίωση στην κατάσταση της υγείας της οκτάχρονης Αλεξίας, η οποία χτυπήθηκε από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα στις Θεσπιές.

 

Η άτυχη μικρή, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», αποσωληνώθηκε, ενώ, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν της διοίκησης του νοσοκομείου, άνοιξε τα μάτια της και κινεί τα άκρα της. 

Ωστόσο, υπάρχει ανησυχία για την περίπτωση επιδείνωσης της αναπνευστικής λειτουργίας της μικρούλας με ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιασωλήνωσής της.

 

Αναλυτικά, η νεότερη ανακοίνωση του νοσοκομείου «Αγλαΐα Κυριακού» αναφέρει:

 «Η ασθενής Α. Σ. αποσωληνώθηκε χθες, έχει όμως εργώδη αναπνοή. Ωστόσο, υπάρχει περίπτωση να επαναδιασωληνωθεί, εάν επιδεινωθεί η αναπνευστική της λειτουργία.
Όσο αναφορά το επίπεδο συνείδησης, έχει ανοιχτά τα μάτια, κινεί τα άκρα ομότιμα κατόπιν ερεθίσματος, προφέρει ήχους, δεν επικοινωνεί όμως με το περιβάλλον.

Η κατάστασή της, αν και προοδευτικά βελτιούμενη, παραμένει βαριά».

 Να υπενθυμίσουμε ότι το δράμα που η ζει η μικρή και η οικογένειά της ξεκίνησε από τη «αναστάσιμη χαρά» 54χρονου κατοίκου γειτονικού χωριού, ο οποίος έκρινε ότι με πυροβολισμούς στον αέρα εκφράζεται καλύτερα!  Αν και ευρισκόμενος 475 μέτρα μακριά από το παιδί, η αδέσποτη σφαίρα από το όπλο του έκανε καμπύλη και τραυμάτισε βαριά στο κεφάλι τη μικρή Αλεξία, που έπαιζε αμέριμνη και ανυποψίαστη για τη «χαρά» του γείτονα στην αυλή του σπιτιού της.

 Μετά την απολογία του στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών, ο 54χρονος ιδιοκτήτης βενζινάδικου, παρόλο που ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για βαριά μη σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος, αφέθηκε ελεύθερος υπό περιορισμό. Εξέφρασε, φυσικά, τη λύπη και τη συντριβή του στην οικογένεια της μικρής, μέσω του δικηγόρου του, ο οποίος δήλωσε εκ μέρους του ότι σαν «πατέρας κι αυτός τριών παιδιών καταλαβαίνει τον πόνο και την αγωνία της οικογένειας»…

 

Όσο δεν καταστέλλονται με αυστηρές και παραδειγματικές ποινές η άσκοπη οπλοχρησία, οι «παραδοσιακές» μπαλωθιές, οι φωτοβολίδες και οι σαΐτες την Ανάσταση ή σε πανηγυρικές εκδηλώσεις, που προκαλούν εκατοντάδες τραυματισμούς νέων κυρίως ανθρώπων, τόσο θα θρηνούμε αθώα θύματα και τραυματίες, ενώ οι υπαίτιοι των τραυματισμών θα δηλώνουν απλώς τη λύπη και τη συμπαράστασή τους προς τα θύματά τους.

Θύτης στην περίπτωση αυτή δεν είναι μόνο ο κάθε επιπόλαιος που κάνει χρήση όπλων και εκρηκτικών, με δικαιολογία τη γιορτή, αλλά κυρίως το κράτος που στέκεται θεατής στο επαναλαμβανόμενο αυτό σκηνικό.