NEA

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Ξάνθης;

Τι συμβαίνει στο Νοσοκομείο της Ξάνθης;

Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγεία με θέμα τις «απαράδεκτες μεθόδους εκμετάλλευσης της αγωνίας των ασθενών στο νοσοκομείο Ξάνθης» κατέθεσε ο αναπληρωτής τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Ιάσων Φωτήλας.

 Όπως αναφέρει, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο φάσμα της επερχόμενης ήττας της στις εκλογές της 26ης Μαΐου, επιστρατεύει απαράδεκτες μεθόδους προκειμένου να διασωθεί. Και δεν διστάζει ακόμα και στον ευαίσθητο χώρο της υγείας - δια μέσου των διοικητών που έχει τοποθετήσει σε νοσοκομεία - να εκμεταλλεύεται την αγωνία των ασθενών για να εξεταστούν σύντομα στα εξωτερικά ιατρεία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες, στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, ο διοικητής του έχει προβεί σε εικονική αύξηση του αριθμού των ραντεβού στα εξωτερικά ιατρεία του Νοσοκομείου ανακοινώνοντας λίστα αναμονής των ραντεβού ανά μήνα, πενταπλασιάζοντάς τα έτσι για το μήνα Μάιο, προφανώς εν όψει των εκλογών της 26ης Μαΐου! Έχει αποστείλει δηλαδή 25.000 sms κόστους 3.000 ευρώ, με σκοπό να κάνει το ίδιο και τον επόμενο μήνα Ιούνιο, ενώ τα ραντεβού στο νοσοκομείο σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν αυξηθούν πέραν των 5.000 μηνιαίως που είναι η μεγίστη δυνατότητά του σε πρωινά και απογευματινά ιατρεία. Ανακοινώνει δε μέσω αυτών των μηνυμάτων σε κάθε ασθενή  ότι «είσθε σε λίστα αναμονής για τον επόμενο μήνα του ραντεβού που ζητήσατε»!

Ο αριθμός αυτός των ραντεβού είναι ουτοπικός και ήδη το υπάρχον ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται στα όρια της εξάντλησης. Και τα ραντεβού σε λίστα αναμονής μέσω των παραπλανητικών sms που έχουν σταλεί, εκμεταλλεύονται με τον πιο απαράδεκτο τρόπο την αγωνία και προσδοκία των πολιτών στην πρόσβαση στις υπάρχουσες δομές, χωρίς να διασφαλίζεται κατά το ελάχιστο η πραγματοποίηση αυτής της προσδοκίας. Και δίχως επαρκές ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό δεν μπορεί να λειτουργήσει κανένα νοσοκομείο.

Δεδομένων των προεκτεθέντων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Είναι σε γνώση του οι πιο πάνω απαράδεκτες μέθοδοι του διοικητή του νοσοκομείου Ξάνθης; Συμφωνεί με αυτές; Εάν όχι, έχει προβεί σε ενέργειες ώστε να μην εκμεταλλεύεται την αγωνία των ασθενών;
  2. Σε ποιες σχετικές και άμεσες ενέργειες θα προβεί ώστε αφενός να μην συνεχιστεί το εμπόριο ελπίδας από τον διοικητή του νοσοκομείου της Ξάνθης και αφετέρου να γίνουν οι απαιτούμενες και σύννομες ενέργειες ώστε να μπορέσουν να εξεταστούν οι ασθενείς εγκαίρως;

 

 



Μ.Τ.