NEA

ΠΟΕΔΗΝ: Δε θα γίνουν «Χωροφύλακες» οι Νοσηλευτές

ΠΟΕΔΗΝ: Δε θα γίνουν «Χωροφύλακες» οι Νοσηλευτές

Η ΠΟΕΔΗΝ στηρίζει και καλύπτει την Απεργία-Αποχή που αποφάσισαν τα Σωματεία των Νοσηλευτών κατά της διαδικασίας που ορίζει η εγκύκλιος Πολάκη ΦΕΚ 1310/Β΄/17-4-2019.

 

Έντονες αντιδράσεις συναντά η νέα εγκύκλιος Πολάκη –που αφορά την τήρηση των κανόνων ασφαλείας εντός των νοσοκομείων, τον έλεγχο συνοδών των ασθενών και αποκλειστικών Νοσοκόμων αλλά και τον έλεγχο των ατόμων που διακινούν είδη ή διαφημιστικό υλικό εντός των ορόφων και των θαλάμων των νοσοκομείων– καθώς έκρυθμη είναι η κατάσταση σχετικά με την ασφάλεια των ασθενών και των συγγενών τους, με δεκάδες καταγγελίες να κατατίθενται καθημερινά για κλοπές κυρίως από αλλοδαπούς (και όχι μόνο).

Η προσπάθεια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να συνδράμει στο έργο της διοίκησης και του Προσωπικού Ασφαλείας των Νοσοκομείων, εκχωρώντας καθήκοντα τήρησης των κανόνων ασφαλείας και στους Νοσηλευτές –προφανώς λόγω της μεγάλης έλλειψης κατάλληλου προσωπικού που θα στελεχώνει τα νοσοκομεία– βρίσκει σθεναρή αντίδραση από τα σωματεία των Νοσηλευτών που αποφάσισαν Απεργία-Αποχή κατά της διαδικασίας που ορίζει η εγκύκλιος Πολάκη.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει: 

«Στηρίζουμε και καλύπτουμε την Απεργία- Αποχή που αποφάσισαν τα Σωματεία κατά της διαδικασίας που ορίζει η εγκύκλιος Πολάκη, ΦΕΚ 1310/Β΄/17-4-2019, η οποία καθιστά τους Νοσηλευτές «Χωροφύλακες» για την τήρηση των κανόνων ασφαλείας, ελέγχου συνοδών και αποκλειστικών Νοσοκόμων και τον έλεγχο ατόμων που διακινούν είδη ή διαφημιστικό υλικό κ.α..
Όλα αυτά τα καθήκοντα είναι αρμοδιότητα της Διοίκησης και του Προσωπικού Ασφαλείας των Νοσοκομείων. 

Δε θα επιτρέψουμε οι Νοσηλευτές να γίνουν εξιλαστήρια θύματα επειδή τα Νοσοκομεία είναι «ξέφραγο αμπέλι» με ευθύνη της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας».

 

Ρ.Σ.