NEA

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου και ο αν. τομεάρχη, Ι. Φωτήλα για τον ΠΙΣ

Κοινή δήλωση του τομεάρχη Υγείας της ΝΔ, Β. Οικονόμου και ο αν. τομεάρχη, Ι. Φωτήλα για τον ΠΙΣ

«Η πραξικοπηματικού χαρακτήρα παρέμβαση της μειοψηφίας του Δ.Σ. του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, με ορισμό νέου προέδρου και προκήρυξη νέων εκλογών, δεν έχει προηγούμενο», αναφέρουν σε κοινή τους δήλωση ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου και ο αναπληρωτής τομεάρχης υγείας, Ιάσονας Φωτήλας.

«Είχαμε επισημάνει πως η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, να ακυρώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου είναι παράνομη και έχει έναν και μοναδικό στόχο: τον έλεγχο του ανώτατου οργάνου της εκπροσώπησης των ιατρών», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους.

Προσθέτουν ότι «τώρα η μεθόδευση εξελίσσεται κατά τρόπο πρωτοφανή στα χρονικά: Έξι από τα δεκαπέντε μέλη του προηγουμένου Δ.Σ. του ΠΙΣ συνεδρίασαν στο όνομα του υπουργού, χωρίς να διαθέτουν απαρτία (καθώς το Δ.Σ. είναι δεκαπενταμελές) και αφού αρχικώς εξέλεξαν νέο πρόεδρο στη θέση του παραιτηθέντος κ. Μιχάλη Βλασταράκου, στη συνέχεια αποφάσισαν την προκήρυξη νέων εκλογών για Δ.Σ! Η απόφαση αυτή είναι παράνομη και δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία του ΠΙΣ. Ποτέ Δ.Σ. ιατρικού συλλόγου δεν έχει λάβει χωρίς απαρτία απόφαση, ακόμα και για ήσσονος σημασίας θέματα». Η ανακοίνωση των στελεχών της ΝΔ καταλήγει: «Είναι προφανές πως οι εν λόγω αποφάσεις δεν τυγχάνουν καμίας αναγνώρισης και δεν έχουν νομική ισχύ. Ο υπουργός Υγείας και οι πρόθυμοι σύμμαχοί του θα πάρουν την απάντηση που τους αρμόζει σε νομικό, πολιτικό και ηθικό επίπεδο».