NEA

Ιατρεία και Εργαστήρια θα παραμείνουν κλειστά από 23 έως 25 Μαΐου

Ιατρεία και Εργαστήρια θα παραμείνουν κλειστά από 23 έως 25 Μαΐου

«Θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε», αναφέρει διαμαρτυρόμενη η ΠΟΣΚΕ στο κάλεσμα που απευθύνει για να παραμείνουν κλειστά τα ιατρεία και τα ιατρικά εργαστήρια από την Πέμπτη 23 μέχρι και το Σάββατο 25 Μαΐου.

 

Ειδικότερα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Κλινικοεργαστηριακών ειδικοτήτων (ΠΟΣΚΕ), με σχετική της ανακοίνωση απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή σε κινητοποιήσεις, επικρίνοντας το «παράλογο τιμωρητικό rebate αυτοπαραπομπής» και τονίζοντας τη δυσαρέσκεια των μελών της για το ισχύον καθεστώς, σχολιάζοντας: «θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε».

 

Την ανακοίνωση υπογράφουν ο Πρόεδρος της ΠΟΣΚΕ, Φ. Πατσουράκος και ο Γενικός Γραμματέας, Αναστάσιος Τσάτσος.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Υπομένουμε χρόνια το παράλογο τιμωρητικό rebate αυτοπαραπομπής - 40%, παρά τη συνταγογράφηση μέσω διαγνωστικών πρωτοκόλλων, που σημαίνει παγκοσμίως ότι οι ζητούμενες εξετάσεις είναι αναγκαίες. Στη συνέχεια, σε αυτές τις αναγκαίες εξετάσεις, υπάρχει ένα επιπλέον ποσοστό - 30%, ως clawback.

Χωρίς υπερβολή, σε λίγο με τις τιμές που μας πληρώνουν (πχ triplex καρδιάς 18 ευρώ, Τεστ κοπώσεως 9 ευρώ, Holter ρυθμού 4 ευρώ ) θα πληρώνουμε τον ασθενή για να τον εξετάσουμε.

Για την αξιοπρέπεια μας , την επιβίωση μας αλλά και την διαφύλαξη της Υγείας των ασθενών μας, σας καλούμε να απέχετε και να κλείστε τα ιατρεία σας, 23 - 24 και 25/5/2019, συμμετέχοντας στην Πανελλαδική κινητοποίηση Ιατρών και Εργαστηρίων, για ένα καλύτερο αύριο».