NEA

Αντιδράσεις για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ με αφορμή την τριήμερη κινητοποίηση των διαγνωστικών κέντρων

Αντιδράσεις για την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ με αφορμή την τριήμερη κινητοποίηση των διαγνωστικών κέντρων

Την αγανάκτησή της, για την ανακοίνωση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ Β.Πλαγιανάκου,εκφράζει η  Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, την χαρακτηρίζει «κατάπτυστη» και τον καλεί άμεσα να την ανακαλέσει.

«Επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του κατά την τριήμερη κινητοποίηση (23-25 Μαΐου) που έχει προκηρυχτεί», αναφέρει σε ανακοίνωσή της  και ξεκαθαρίζει ότι θα εξαντλήσει όλα τα νόμιμα μέτρα, για να διασφαλίσει το δικαίωμα στην απεργία που αποτελεί την πεμπτουσία της δημοκρατίας.

Αναφέρει επίσης ότι  η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και ο ΕΟΠΥΥ «έχουν ενημερωθεί επανειλημμένως εδώ και καιρό, για την τραγική κατάσταση, στην οποία οδηγούνται τα Διαγνωστικά Εργαστήρια, Πολυϊατρεία, Διαγνωστικά Κέντρα και Κλινικοεργαστηριακοί ιατροί, τα οποία κινδυνεύουν πλέον με λουκέτο. Ωστόσο κωφεύουν προκλητικά, στις εκκλήσεις μας και εξακολουθούν να δημεύουν παράλογα και αυταρχικά με το clawback και το rebate, το 70% των εισοδημάτων των Κλινικοεργαστηριακών Ιατρών και των Πολυϊατρείων».

Η  Συντονιστική Επιτροπή των Ιδιωτικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, διευκρινίζει  ότι η τριήμερη προειδοποιητική κινητοποίηση αποτελεί διαμαρτυρία και για τη συνολική κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και αφορά αποχή από όλες τις υπηρεσίες και κλείσιμο των Διαγνωστικών Εργαστηρίων, Πολυϊατρείων, Διαγνωστικών Κέντρων και Κλινικο-εργαστηριακών ιατρών και όχι μόνο την εκτέλεση των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ το διάστημα 23-25 Μαΐου.

Να αποσύρει « την εκβιαστική ανακοίνωσή του», καλεί τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ και ο ΙΣΑ, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του, στην τριήμερη κινητοποίηση που προκήρυξαν οι ιδιωτικές Ενώσεις της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Ε.Φ.