NEA

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis

Αναφορά σε  πρόσωπο από τη Novartis, στο οποίο φέρεται να επέστρεψε περί τις 400.000 ευρώ, έκανε μιλώντας στην εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, εκδότης και ιδιοκτήτης διαφημιστικής εταιρείας που φέρεται να «ξέπλενε» χρήματα για τη Novartis.

Εκτός του διαφημιστή, στην εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου κατέθεσαν τέσσερα ακόμα μη πολιτικά πρόσωπα, στελέχη των επιτροπών αξιολόγησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπόμνημα που κατέθεσε ο διαφημιστή, κατονόμασε και συγκεκριμένο στέλεχος της εταιρείας, τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη, ο οποίος, κατά τις ίδιες πληροφορίες, εμφανίζεται να παίζει ρόλο στην εξέλιξη της έρευνας από πλευράς καταγγελιών κατά της Novartis.

Ο διαφημιστής φέρεται να κατέθεσε ότι ο κ. Δεστεμπασίδης τού είπε ότι θα του δίνει διαφήμιση από την εταιρεία, αλλά θα επιστρέφει ένα μεγάλο μέρος των χρημάτων στον ίδιο. Όπως φέρεται να είπε ο ίδιος, αντελήφθην ότι τα χρήματα θα κατέληγαν στο στέλεχος, εν αγνοία της εταιρείας, και ισχυρίζεται μάλιστα πως ουδέποτε του μεταφέρθηκε οτιδήποτε για πολιτικά πρόσωπα. Υπολόγισε μάλιστα το ποσό που επέστρεψε μέσα σε μία, περίπου, πενταετία στις 400.000 ευρώ.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν γινόταν  υπερτιμολόγηση στις συναλλαγές και τις διαφημίσεις της Novartis, ότι οι χρεώσεις της Novartis ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις των άλλων εταιρειών, ότι δεν υφίσταται εικονικότητα στις συναλλαγές, ότι όλα τα τιμολόγια αντιστοιχούν σε υπηρεσίες που παρείχε στη Novartis, καθώς και ότι ουδέποτε είχε επαφή ή συναλλαγή με τον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Ο κ. Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης απαντά:

«Έχω γίνει αποδέκτης δημοσιογραφικών πληροφοριών ότι ο εμπλεκόμενος στην υπόθεση Novartis, απολογούμενος στην Εισαγγελία Διαφθοράς ανέφερε ότι παρέδωσε χρήματα σε εμένα, ως δήθεν αντάλλαγμα για τις διαφημιστικές καταχωρίσεις της εταιρείας.

Πρόκειται για μία τερατώδη αθλιότητα αρρωστημένων εγκεφάλων από τη διαφθορά. Κατασκευασμένα μυθεύματα για να παραπλανήσουν τις δικαστικές Αρχές από την ουσία της υπόθεσης και τους πραγματικούς πρωταγωνιστές που εμπλέκονται.

Όταν διασταυρώσω ότι οι δημοσιογραφικές πληροφορίες αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, θα προσφύγω άμεσα στην ποινική και αστική Δικαιοσύνη εις βάρος του λασπολόγου Βουλκίδη και των υποκινητών του. 

Υπενθυμίζω ότι έχω ελεγχθεί τόσο από τον εσωτερικό έλεγχο της εταιρείας, όσο και από τις αρμόδιες φορολογικές αρχές,  οι οποίες διακρίβωσαν την επαγγελματική μου ακεραιότητα και τη διαφάνεια των εισοδημάτων μου αντίστοιχα.

Δηλώνω για άλλη μια φορά ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν φοβάμαι και δεν εκβιάζομαι από κανέναν, πόσο  μάλλον από πρόσωπα που εμπλέκονται στη διαφθορά και αμαυρώνουν το δημόσιο βίο.

Ανυπομονώ να αντιπαρατεθώ μαζί τους, ενώπιον της Δικαιοσύνης, γιατί έχω επιλέξει να είμαι με το μέρος της αλήθειας και της κοινωνίας.

Με εκτίμηση,

Φιλίστωρ Χ. Δεστεμπασίδης».


 

Μ.Τ.