NEA

Πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι» για παιδιατρικούς ογκολογικούς ασθενείς

Πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι» για παιδιατρικούς ογκολογικούς ασθενείς

Το Πρόγραμμα «Νοσηλεία στο Σπίτι» ήταν ένα όνειρο για τους γονείς που ίδρυσαν τη Φλόγα το 1982. Πλέον, έχουν καταγραφεί 25.000 επισκέψεις σε σπίτια παιδιών στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, με αποδέκτες όλα τα παιδιά με καρκίνο που το έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις.

 

Ειδικότερα, η «Φλόγα» είναι Σύλλογος γονιών παιδιών με καρκίνο και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν και των οικογενειών τους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος έχει θέσει τη «Νοσηλεία στο Σπίτι» στις προτεραιότητές του και το καλοκαίρι του 2009 κατάφερε να κάνει δειλά τις πρώτες επισκέψεις, με εξειδικευμένες νοσηλεύτριες σε σπίτια παιδιών του Ογκολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Παίδων Π.&Α. Κυριακού.

Από τότε και μέχρι σήμερα, τα αυτοκίνητα της «Φλόγας» διασχίζουν όλο το λεκανοπέδιο της Αττικής, μεταφέροντας μαζί με τη νοσηλευτική φροντίδα, το μήνυμα της αγάπης και της συμπαράστασης στο δύσκολο αγώνα που δίνουν παιδιά και οικογένειες.

 

Τη χρηματοδότηση του προγράμματος είχε αναλάβει μέχρι και το 2016 η Φαρμακευτική Εταιρεία  GlaxoSmithKline,  ενώ από το 2017 και μετά η Νοσηλεία συνεχίζεται με αποκλειστική χορηγία του Ομίλου ΟΤΕ.

 

Τα οφέλη για τα παιδιά και τις οικογένειες είναι πολλαπλά.

  • Μείωση κατά το δυνατόν των επισκέψεων των παιδιών στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα καλύτερη ψυχική κατάσταση, λιγότερη ταλαιπωρία στους δρόμους και τους χώρους αναμονής των νοσοκομείων.
  • Μικρότερος κίνδυνος έκθεσης σε μικρόβια στο δρόμο ή τους χώρους αναμονής του των νοσοκομείων.
  • Αποσυμφόρηση των εξωτερικών ιατρείων των τμημάτων με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών που πραγματικά χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.
  • Οικονομικό όφελος για τις οικογένειες λόγω λιγότερων μετακινήσεων.
  • Λιγότερες απουσίες των γονιών από την εργασία τους και των παιδιών από τα σχολεία τους.

 

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Όμιλο ΟΤΕ», λένε οι υπεύθυνοι του συλλόγου «Φλόγα».  «Για εμάς, δεν είναι ένας απλός υποστηρικτής του έργου μας. Βρίσκεται, πραγματικά, κοντά μας, νοιάζεται και ενδιαφέρεται για τα παιδιά μας. Μετά από τόσα χρόνια (πάνω από 20), αισθανόμαστε πλέον ότι ανήκουμε και εμείς στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου ΟΤΕ και νιώθουμε καλούς μας φίλους τους ανθρώπους που με τόση συνέπεια, υπευθυνότητα και καλοσύνη  τον εκπροσωπούν».

 

Επίσης, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας - των ογκολογικών τμημάτων που στεγάζονται στην Ογκολογική Μονάδα ΕΛΠΙΔΑ - γιατί χωρίς τη δική τους συνεργασία δε θα μπορούσε να αναπτυχθεί το πρόγραμμα».

Συγκεκριμένα, ευχαριστίες απευθύνει ο Σύλλογος:

στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&Α. Κυριακού» (ΟΤΑΚ)

στο Τμήμα Παιδιατρικής Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΤΑΟ)

στη Μονάδα Αιματολογίας-Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» (ΚΕΘ)

 

 

Η «Φλόγα» ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία και εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.