NEA

HoT Walk 2019: Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

HoT Walk 2019: Μεγάλη η συμμετοχή του κόσμου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με σημαντική συμμετοχή κοινού ολοκληρώθηκαν με επιτυχία και οι δύο δράσεις -πρωτοβουλία της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας- του Περιπατητικού Γύρου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

 

Ο περιπατητικός γύρος «HoT Walk 2019», στην Αθήνα, σε συνεργασία της ΕΚΕ και της Ένωσης Καρδιακής Ανεπάρκειας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας κατά μήκος του πεζόδρομου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 27 Μαΐου, με αφετηρία και τερματισμό το Μνημείο Μελίνας Μερκούρη.

Εξαιρετικά υψηλή και ενθαρρυντική ήταν η συμμετοχή εκατοντάδων Ελλήνων κάθε ηλικίας αλλά και ξένων συνέδρων και τουριστών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν τρία χιλιόμετρα στη σκιά του Ιερού Βράχου της Ακρόπολης, σε μία μαγευτική διαδρομή στην Ιστορία, απολαμβάνοντας με τον περίπατό τους αρχαιολογικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας.

Ταυτόχρονα -με τη συμμετοχή τους- έστειλαν το μήνυμα ότι η βάδιση είναι ένα φάρμακο χωρίς καμία παρενέργεια, που μπορεί να σώσει ζωές.

Το γεγονός είχε τη στήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

 

«Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου!» στη Θεσσαολονίκη

 

Στο ίδιο πνεύμα και με παρόμοιους στόχους πραγματοποιήθηκε από την Γ’ Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΘ Ιπποκρατείου, «Δημιουργικός Περίπατος» στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αφετηρία τη Ροτόντα, τη Δευτέρα 27 Μαΐου και με κύριο σύνθημα «Εκπαιδεύω την καρδιά μου μαθαίνοντας την πόλη μου!»

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να περπατήσουν αλλά και να ξεναγηθούν σε σημαντικά ιστορικά σημεία της πόλης.

Στόχος της δράσης αυτής είναι να συνδυαστεί η φροντίδα για την καρδιά μέσω της άσκησης με την απόκτηση βιωματικής σχέσης με τα μνημεία της πόλης.