NEA

ΙΣΑ προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Να αποσύρετε τις απειλές εναντίον των γιατρών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

ΙΣΑ προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Να αποσύρετε τις απειλές εναντίον των γιατρών που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Ο  Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών με επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ, Β. Πλαγιανάκο, εκφράζει την αγανάκτησή του για την προσπάθεια του προέδρου του Οργανισμού να τρομοκρατήσει τους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας για να μην ασκήσουν το δημοκρατικό δικαίωμα της αποχής.


Ο ΙΣΑ έχει ήδη καλέσει τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ να αποσύρει  την απαράδεκτη ανακοίνωσή του στην οποία υπήρχαν απειλητικοί υπαινιγμοί εναντίον των εργαστηριακών-Κλινικοεργαστηριακών ιατρών που συμμετείχαν στην προηγούμενη κινητοποίηση.


Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού στις 22 Μαΐου, μία ημέρα πριν τις προηγούμενες κινητοποιήσεις των εργαστηριακών-Κλινικοεργαστηριακών ιατρών (23-25/5), ανέφερε μεταξύ άλλων: «… Η άρνηση εκτέλεσης υπηρεσιών αποφέρει τις συνέπειες των όρων των αντίστοιχων συμβάσεων και ο ΕΟΠΥΥ δεν μπορεί να μείνει θεατής στην προσπάθεια ορισμένων να ταλαιπωρήσουν τους πολίτες 3 ημέρες προ των εκλογών, εκβιάζοντας τόσο τους πολίτες όσο και τον ΕΟΠΥΥ, προφανώς υποστηρίζοντας άλλα πολιτικά σχέδια από τη στήριξη της δημόσιας υγείας».


Βέβαια, στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ανέφερε ότι ο Οργανισμός «… προσπαθεί να βρει μία λύση που θα βελτιώσει τα οικονομικά μεγέθη αποζημίωσης στους συμβαλλόμενους παρόχους. Ήδη επεξεργάζεται εναλλακτικές προτάσεις σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας».


Ο ΙΣΑ, επίσης, κάλεσε τον κ. Πλαγιανάκο να ανακαλέσει  την ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ αναφορικά με την καταγραφή προσωπικού και μηχανημάτων των εργαστηριακών ιατρών καθώς επιφορτίζουν  τους ιατρούς, με αλλότρια καθήκοντα παρεμποδίζοντας την άσκηση της ιατρικής.


«Σας καλούμε για τελευταία φορά να αποσύρετε άμεσα την ανακοίνωσή σας και σας ενημερώνουμε ότι στηρίζουμε απερίφραστα τις επ’ αόριστον κινητοποιήσεις των εργαστηριακών-Κλινικοεργαστηριακών ιατρών, πολυιατρείων και εργαστηρίων που ξεκινούν αποχή από 10/6/19 και θα προστατέψουμε με κάθε νόμιμο μέσο τα μέλη μας από όποια εναντίον τους ενέργεια, για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων τους», τονίζει στην επιστολή του ο ΙΣΑ.