NEA

Πρωτιές για γιατρούς και φαρμακοποιούς στις εκλογές!

Πρωτιές για γιατρούς και φαρμακοποιούς στις εκλογές!

Υγειονομικό «άρωμα» είχαν οι τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές με γιατρούς και φαρμακοποιούς να πρωτοστατούν και να υπερισχύουν σε αρκετές περιπτώσεις. 

 

«Πραγματικά είμαι πολύ συγκινημένος. Πραγματικά αξίζουμε καλύτερα και θα τα κάνουμε» δήλωσε ο Γ. Πατούλης, που είναι ορθοπεδικός χειρουργός και πρόεδρος του ΙΣΑ, στην ομιλία προς τους υποστηρικτές του μετά την ανακοίνωση των χθεσινοβραδινών αποτελεσμάτων που τον κατέστησαν Περιφερειάρχη Αττικής συμπληρώνοντας: «Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για αυτή τη μεγάλη νίκη. Σας ευχαριστώ για αυτή τη στήριξη. Σας ζήτησα να κάνουμε μια μεγάλη αρχή για την Αττική».

 

 «Σας υπόσχομαι ότι θα δουλέψουμε με σχέδιο και σκληρή δουλειά (...) Σήμερα χωρίσαμε τις διαχωριστικές γραμμές που κάποιοι πήγαν να βάλουν ανάμεσά μας», σχολίασε ο κ. Πατούλης, που εμφανίστηκε ενωτικός και διαβεβαίωσε πως θα υλοποιήσει τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για την περιφέρεια. 

 

Κλείνοντας, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε πως θα εργαστεί για την Αττική και ότι, τόσο αυτός όσο και οι συνεργάτες του δεν θα απογοητεύσουν τους κατοίκους της περιφέρειας.


Δήμος Αμαρουσίου

«Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη μεγάλη αυτή νίκη που την αφιερώνω στον Μαρουσιώτικο λαό... Προχωράμε ενωμένοι, δυνατοί και δημιουργικοί στη Νέα Εποχή!».

Αυτά δήλωσε συγκινημένος χθες το βράδυ ο φαρμακοποιός, τ. πρόεδρος του ΠΦΣ, Θεόδωρος Αμπατζόγλου που εξελέγη δήμαρχος Αμαρουσίου υποστηριζόμενος από τη ΝΔ και στον 2ο εκλογικό γύρο από τον υποψήφιο Δήμαρχο με το Συνδυασμό Πάθος και Λύσεις για το Μαρούσι, οπτικό και Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Γιάννη Νικολαράκο.

 

Ιωάννινα

Τον καθηγητή Ιατρικής Μωυσή Ελισάφ, τον πρώτο Εβραίο Δήμαρχο που εξελέγη ποτέ στην Ελλάδα προερχόμενος από την κεντροαριστερά αλλά με την υποστήριξη της ΝΔ, επέλεξαν οι πολίτες στα Ιωάννινα.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, σημείωνε μεταξύ άλλων:

«Ο Μωυσής Ελισάφ δεν θέλει να γίνει δήμαρχος επειδή δεν έχει τι άλλο να κάνει. Είναι σπουδαίος γιατρός και πανεπιστημιακός δάσκαλος, με διεθνή αναγνώριση στον τομέα της ειδικότητας του. Αυτό που τον κινεί να θέσει υποψηφιότητα είναι η αγάπη για τον τόπο του και η θέληση να αφιερώσει όλες τις δυνάμεις του στην προκοπή του. Γέννημα-θρέμμα των Ιωαννίνων, αυτός και οι πρόγονοί του, έζησε όλη του τη ζωή του εκεί, με μόνη εξαίρεση τα χρόνια των σπουδών του στην Ιατρική του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η αγάπη όμως και η τιμιότητα δεν αρκούν για μια πετυχημένη δημαρχιακή θητεία. Χρειάζεται και η γνώση των προβλημάτων αλλά και των δυνατοτήτων του δήμου...».

 

Πάτρα

Ο καρδιολόγος Κώστας Πελετίδης που υποστηρίζεται από το ΚΚΕ, είναι για δεύτερη φορά ο δήμαρχος Πατρέων. Ο κ. Πελετίδης επικράτησε με 70,86% έναντι 29,14% του κ. Γρηγόρη Αλεξόπουλου. 

Όπως είχε δηλώσει από την προηγούμενη Κυριακή  «ο πατραϊκός λαός έκανε ένα αποφασιστικό βήμα για τη νίκη. Για να συνεχιστεί το φιλολαϊκό έργο. Να μείνει ο Δήμος στα χέρια του. Ευχαριστούμε τον πατραϊκό λαό που μας τίμησε με την ψήφο του, μας εμπιστεύτηκε με αυτό το εντυπωσιακό ποσοστό».

 

 

Μ.Τ.