NEA

Σκάνδαλο πίσω από το... «σκάνδαλο» Novartis...

Σκάνδαλο πίσω από το... «σκάνδαλο» Novartis...

Μεθοδεύσεις που θυμίζουν πρακτικές ολοκληρωτικών καθεστώτων με στόχο πολιτικά πρόσωπα αποκαλύπτεται για το σκάνδαλο της Novartis με την επιστολή παραίτησης και την αναφορά του πρώην επόπτη της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ιωάννη Αγγελή, που δημοσίευσε χθες η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Ουσιαστικά αποκαλύφθηκε η ύπαρξη ενός παραδικαστικού κυκλώματος, αποτελούμενου από πολιτικά πρόσωπα που είχαν ως στόχο την εξόντωση με κάθε τρόπο των πολιτικών τους αντιπάλων!

Το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, με τίτλο «Έτσι έστησαν τη Novartis», έρχεται σε μια στιγμή που καθυστερεί η αρχειοθέτηση των φακέλων της υπόθεσης Novartis.

Όπως προκύπτει από την επιστολή παραίτησης, ο κ. Ιωάννης Αγγελής θέτει ζήτημα τέλεσης αξιόποινων πράξεων ή απόπειρας τέλεσης αξιόποινων πράξεων από τους Εισαγγελείς που διερευνούν την υπόθεση Novartis.

Πρόκειται για πρωτοφανείς μεθοδεύσεις κατά την υπόθεση διερεύνησης της υπόθεσης και κατάχρηση εξουσίας (κατά το άρθρο 239 του Ποινικού Κώδικα) εκ μέρους των Εισαγγελέων. Στις αναφορές του κ. Αγγελή προς την προϊσταμένη του Ξένη Δημητρίου, τις οποίες δημοσιεύει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, (η πρώτη με ημερομηνία 7 Ιανουαρίου 2019 και η δεύτερη 21 Φεβρουαρίου 2019), ο κ. Αγγελής περιγράφει το παρασκήνιο που στήθηκε για την ενορχήστρωση της υπόθεσης προκειμένου να την «αξιοποιήσει» η κυβέρνηση με σκοπό να πλήξει τους πολιτικούς αντιπάλους της. Οι διαπιστώσεις του κ. Αγγελή -οι οποίες φυλάσσονταν επί μήνες - σοκάρουν καθώς κάνει λόγο για άσκηση ποινικών διώξεων «τύπου fast track». 

Μάλιστα ο ανώτατος δικαστικός αρνούμενος να συμμετέχει στις μεθοδεύσεις αυτές, είχε υποβάλει την παραίτηση από το αξίωμα του εποπτεύοντος της Εισαγγελίας Διαφθοράς στην Ξένη Δημητρίου στις 7 Ιανουαρίου του 2019.

Το κύκλωμα που δρα και εναντίον όσων δεν καταδέχονται να συνεργαστούν με αυτό, όπως και ο ίδιος ο κ. Αγγελής, ο οποίος για την υπόθεση που τον αφορά αναφέρει ότι καταστρώθηκε σε βάρος του σενάριο που διοχετεύθηκε στην εφημερίδα «Δημοκρατία» από συγκεκριμένο άτομο το οποίο, όπως σημειώνει, «έχει την ικανότητα να πλάθει σενάρια τύπου Ρασπούτιν και χειρίζεται διάφορες υποθέσεις».

Σύμφωνα με την αναφορά του αντιεισαγγελέα προκύπτουν τα εξής:

-Υπήρξε βιασύνη για την άσκηση διώξεων σε βάρος πολιτικών προσώπων.

-Ο ίδιος έλαβε απάντηση ότι η Εισαγγελία θα ασκούσε διώξεις με βάσει απλές ενδείξεις (όπως έγινε για παράδειγμα στη περίπτωση του Α. Λοβέρδου).

-Οι έρευνες είχαν επιλεκτική μορφή τόσο ως προς τα πρόσωπα όσο και ως προς τις εμπλεκόμενες εταιρείες και τις εταιρείες στο χώρο του φαρμάκου.

-Θέτει ευθέως θέμα κατάχρησης εξουσίας από τους εισαγγελείς.

-Θέτει θέμα ανεπάρκειας των εισαγγελέως διαφθοράς σημειώνοντας ότι «αδυνατούν να διεξάγουν επιτυχώς τη σχετική ποινική έρευνα».

Να βγει η αλήθεια στο φως καθώς και οι υπεύθυνοι για τη σκευωρία, ζητά μέσω ανακοίνωσής του το ΚΙΝΑΛ για την υπόθεση Novartis, μετά τις αποκαλύψεις από το Πρώτο Θέμα.


Το Κίνημα Αλλαγής αναφέρει στην ανακοίνωσή του: 

«Είχαμε ζητήσει στην Βουλή, από την Κυβέρνηση να καταθέσει την αναφορά παραίτησης του κ. Αγγελή που ήταν εποπτεύων εισαγγελέας στην Εισαγγελία Διαφθοράς. Ματαίως! Σήμερα δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» οι αναφορές του προς την προϊσταμένη του, κ.Ξένη Δημητρίου, καθώς και προς τον αντιεισαγγελέα Α.Π. κ. Πεπόνη. Όσα γράφει για την πολιτική σκευωρία στην υπόθεση «Novartis» είναι συγκλονιστικά. Για άλλη μία φορά γίνεται λόγος για τον επονομαζόμενο «Ρασπούτιν» και το σκοτεινό του ρόλο του στην υπόθεση. Κύριε Πρωθυπουργέ, ποιος υπουργός είναι ο Ρασπούτιν; Κυρία Ράικου, ποιος υπουργός είναι ο Ρασπούτιν; Κύριε Αγγελή, ποιος υπουργός είναι ο Ρασπούτιν; Έφθασε ο καιρός να βγει η αλήθεια στο φως, καθώς και οι υπεύθυνοι για τη σκευωρία».

 

 

 

Μ.Τ.