NEA

Επιθεωρητές, χωρίς επιθεώρηση...και μεταθέσεις κατά το δοκούν

Επιθεωρητές, χωρίς επιθεώρηση...και μεταθέσεις κατά το δοκούν

Η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ, γνωστή για την φιλία της με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, πήρε προεκλογικά μετάθεση από το Θριάσιο στο «Ερυθρός Σταυρός» σε προσωποπαγή θέση που δημιούργησε υφιστάμενός της.

Με μία απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, η διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Όλγα Ιορδανίδου, μετατάσσεται σε ειδική για εκείνη θέση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του Ερυθρού.

Την απόφαση μετάταξης, της επί τρία χρόνια επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ, δημοσιοποίησε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) χθες με πηγές του ΥΥΚΑ να απαντούν ότι «άσκησε το δικαίωμά της να μεταταταχθεί»!

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, η κυρία Ιορδανίδου έχει υποβάλλει την παραίτησή της στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

«Η διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ κ. Ιορδανίδου παραιτήθηκε πριν βουλιάξει το καράβι και μετατάχθηκε σε ομοιόβαθμη συνιστώμενη προσωρινή προσωποπαγή θέση ιατρού στο ΤΕΠ του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός. Με απόφαση Υπουργού. Να προλάβει» σχολιάζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

 

Μόνοι τους εγκρίνουν, μόνοι μεταθέτουν, μόνοι υπογράφουν…

Η κυρία Ιορδανίδου ως γιατρός στο Θριάσιο ζήτησε μετάταξη και ταυτόχρονα ως επικεφαλής της 2ης ΥΠΕ κλήθηκε να εγκρίνει τη μετάταξή της η ίδια!

Ο δε διοικητής του «Ερυθρού Σταυρού», Ευθύμης Γεωργόπουλος, που κλήθηκε προ καιρού να διοικήσει και το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας (που ανήκει στη 2η ΥΠΕ), μετά το σκάνδαλο με τον διοικητή κ. Δημήτρη Μπούτο, με τους τέσσερις πλαστούς τίτλους, είχε επίσης προϊσταμένη της κ. Ιορδανίδου. Και καθώς είναι αυτός που κλήθηκε να εγκρίνει το αίτημα της μετάταξης και να συστήσει προσωποπαγή προσωρινή θέση στα ΤΕΠ του Ερυθρού, μοιάζει με τον «Γιάννη που μόνος του πίνει και μόνος κερνάει!».

Οι δυο τους μάλιστα αποτελούσαν μέλη της τριμελούς επιτροπής (το άλλο μέλος ήταν ο επικεφαλής του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας Πρόνοιας, ΣΕΥΥΠ) οι οποίοι αξιολόγησαν τις αιτήσεις των υποψηφίων Επιθεωρητών και κάλεσαν τους υποψηφίους για προσωπική συνέντευξη, στο πλαίσιο της διαδικασίας που είχε δρομολογηθεί μετά τη σχετική προκήρυξη του περασμένου Αυγούστου.

Η διαδικασία αυτή ολοκληρώθηκε και σύμφωνα με την απόφαση που παρουσιάζει η ΠΟΕΔΗΝ, τοποθετήθηκαν με απόσπαση για τρία χρόνια 41 υπάλληλοι νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας ως Επιθεωρητές ή βοηθοί Επιθεωρητές στο ΣΕΥΥΠ και άλλοι 17 στο Περιφερειακό Γραφείο ΣΕΥΥΠ Μακεδονίας – Θράκης.

Η ΠΟΕΔΗΝ χαρακτηρίζει αυτές τις τοποθετήσεις «προεκλογικά ρουσφέτια» ενώ σχολιάζει αρνητικά το γεγονός ότι πρόκειται για τριετή απόσπαση, θεωρώντας πως «καλύπτει τα νώτα της η κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα».

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει επίσης ότι εργαζόμενη από το Θριάσιο, που θα αποσπαστεί στο ΣΕΥΥΠ, εμπλέκεται από το πόρισμα των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ότι είχε αφήσει τον υπηρεσιακό φάκελο του «πλαστογράφου» διοικητή του Γενικού Κρατικού Νίκαιας και εργαζόμενου στο τμήμα Διοικητικό – Οικονομικό του Θριάσιου, κ. Μπούτου με τα πλαστά πτυχία στο γραφείο του, ώστε εκείνος να τα αφαιρέσει και να μην μπορούν να βρεθούν κατά τον έλεγχο. Από το ΣΕΥΥΠ, πάντως, υπεραμύνονται της διαδικασίας.

Ανακοίνωση για το ζήτημα εξέδωσε και ο Τομέας Υγείας του ΚΙΝΑΛ, που χαρακτηρίζει παράνομη τη σύνθεση της επιτροπής, που εισηγήθηκε τον διορισμό νέων Επιθεωρητών Υγεία, με τον κ. Πολάκη να υπογράφει τη σχετική απόφαση.

Μετά τη βιασύνη για τις αλλαγές στη δικαιοσύνη, χθες βράδυ ο Υπουργός Υγείας, υπέγραψε την απόφαση διορισμού νέων Επιθεωρητών Υγείας, ύστερα από εισήγηση ελεγχόμενης επιτροπής, με παράνομη σύνθεση.

Στις αρμοδιότητες των επιθεωρητών, είναι μεταξύ των άλλων ο έλεγχος των Νοσοκομείων και οι υπηρεσίες των Υγειονομικών Περιφερειών.

Με αυτό το δεδομένο είναι αδιανόητο και προδήλως παράνομο, στην επιτροπή που αξιολόγησε τους νέους επιθεωρητές υγείας, ως μέλη να συμμετέχουν ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Κοργιαλένειο Μπενάκειο» (Ερυθρός Σταυρός) και η Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ.

Το ότι ο Διοικητής του Ερυθρού είναι «πολυεργαλείο» του κ. Πολάκη, καθώς εκτός του Ερυθρού διοικεί και το Γ.Ν. Νίκαιας, προφανώς είναι «σύμπτωση».

Το ότι η επιτροπή καθυστερούσε τα αποτελέσματα μέχρι τις ευρωεκλογές και πάλι «σύμπτωση» είναι.

Το ότι μαζί με τους νέους Επιθεωρητές το Υπουργείο Υγείας με απόφαση Γενικού Γραμματέα, κρατούσε ως «ομήρους» και 10 παλαιούς επιθεωρητές είναι και αυτό «σύμπτωση».

Αυτό που δεν είναι σύμπτωση, αλλά σύμπτωμα θράσους και πανικού, είναι η υπογραφή της απόφασης χθες το βράδυ.

Μάταιος κόπος! Τα ψέματα τελείωσαν και η νομιμότητα είναι ανάγκη να αποκατασταθεί.

Απάντηση από την 2η ΥΠΕ

Απαντώντας στην ΠΟΕΔΗΝ η διοίκηση της 2ης ΥΠΕ με ανακοίνωσή της σημειώνει ότι η κ. Ιορδανίδου παραμένει διοικήτρια της  ΥΠΕ και ότι, «η μετάταξη της κ. Ιορδανίδου ουδόλως επηρεάζει την άσκηση των καθηκόντων της, ως Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ καθώς και την υλοποίηση του ήδη αναγνωρισμένου έργου της»!

Στέλνει δε εξώδικο προς  όλους τους εμπλεκομένους καταγγέλλοντας «αισχρή συκοφαντική επίθεση και την εγκληματική διασπορά ψευδών ειδήσεων».

Διαβάστε την σχετική ανακοίνωση:

«Στις 3/6/2019, η Ε.Ε. της ΠΟΕΔΗΝ στο Δελτίο Τύπου με Αρ. Πρωτ.. 1679, αναφερόμενη στη Διοικήτρια της 2ης ΥΠΕ και «φίλη» του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη, ψευδώς διαδίδει ότι Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ «εγκατέλειψε τη 2η ΥΠΕ», ότι Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ «παραιτήθηκε» από την θέση της ως Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ, προκειμένου να προλάβει «πριν βουλιάξει το καράβι». 

Ενημερώνουμε τους αξιότιμους κ. Γιαννακό και κ. Παπαναστάση ως εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει. Η κ. Ιορδανίδου παραμένει Διοικήτρια της 2ης Υ.ΠΕ. μέχρι τη λήξη της θητείας της (ΦΕΚ Τεύχος ΥΟΔΔ 228/23.04.2018) στις 15/3/2020 και συνεχίζει να ασκεί τα καθήκοντα της και να προασπίζεται το ΕΣΥ με το ίδιο πάθος και αίσθημα ευθύνης που κάνει μέχρι σήμερα. 

Όσον αφορά στην απόφαση διορισμού των επιθεωρητών στο ΣΕΥΥΠ, αυτή αποτελεί το τελικό στάδιο μιας απολύτως νόμιμης διαδικασίας που ξεκίνησε το περασμένο έτος, στις 29/11/2018, με την υπ’ αρ Ά1β/Γ.Π.οικ.92729 Απόφαση Συγκρότησης και Ορισμού Μελών της Τριμελούς Γνωμοδοτικής Επιτροπής, της οποίας η κ. Ιορδανίδου, μαζί με τον κ. Στ. Ευαγγελάτο και Ε. Γεωργόπουλο διατέλεσε μέλος.

Η μετάταξη της κ. Ιορδανίδου ουδόλως επηρεάζει την άσκηση των καθηκόντων της, ως Διοικήτριας της 2ης ΥΠΕ καθώς και την υλοποίηση του ήδη αναγνωρισμένου έργου της.

Σήμερα αποστέλλεται εξώδικη δήλωση προς όλους τους εμπλεκομένους σε αυτήν την αισχρή συκοφαντική επίθεση και την εγκληματική διασπορά ψευδών ειδήσεων για τη ΔΥΠΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ, για τη Διοικήτρια αυτής και το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας επιφυλασσόμενών απάντων των δικαιωμάτων τους».


 Μ.Τ.