NEA

Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η υπόθεση Novartis

Μπούμερανγκ για την κυβέρνηση η υπόθεση Novartis

Από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις... Η υπόθεση Novartis μετατρέπεται αυτές τις μέρες στο μπούμερανγκ που θα σκάσει πάνω στα κεφάλια του ΣΥΡΙΖΑ, που όπως φαίνεται, μεθόδευσε την ιστορία για να πλήξει τους πολιτικούς του αντιπάλους και να αναδείξει εαυτόν σε ...ήρωα κάθαρσης!

 

Μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα την Κυριακή, για σκευωρία συκοφαντίας έκανε λόγο ο τ. πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, μετά και τα όσα αποκάλυψε ο μέχρι πρότινος προστατευόμενος μάρτυρας, Νίκος Μανιαδάκης, στο protothema.gr για τις πιέσεις που δεχόταν να ενοχοποιήσει τόσο εκείνον, όσο και τους Άδωνι Γεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα. 

 

«Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως. Είχα πει ότι θα τους πάω ως το τέλος. Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί», ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο κ.Σαμαράς.

 

Δείτε παρακάτω το μήνυμα:

 

Σαμαράς Αντώνης

@samaras_antonis

 

 Είχα πει ότι επρόκειτο για τη χειρότερη σκευωρία συκοφαντίας και σπίλωσης που έχει υπάρξει ποτέ. Τώρα αρχίζει αυτό να επιβεβαιώνεται πλήρως...

Είχα πει ότι «θα τους πάω ως το τέλος». Τώρα όλοι καταλαβαίνουν γιατί...

 

Ο καθηγητής Νίκος. Μανιαδάκης στη συνέντευξη που έδωσε στο protothema.gr είπε:

 

 «Μου ασκούνται ξεκάθαρες πιέσεις προκειμένου να παραδεχτώ εγώ ενοχές πολιτικών προσώπων τα οποία ουδέποτε γνωρίζω αν έχουν κάνει ή δεν έχουν κάνει ή οτιδήποτε έχουν κάνει» υποστηρίζει ο κ. Μανιαδάκης, κάνοντας λόγο για τρία πολιτικά πρόσωπα. Και σε ερώτηση  για το ποια πολιτικά πρόσωπα εννοεί, απάντησε: «Με ρωτούν για τον πρώην πρωθυπουργό τον κ. Σαμαρά, τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Στουρνάρα».

 

Και συνεχίζει: «Σε πολλές από τις περιπτώσεις που με πίεζαν οι εισαγγελείς, όταν οι μάρτυρες έλεγαν ότι δωροδοκούμαι, με ρωτούσαν μετά αν ήξερα αν έχουν δωροδοκηθεί οι πολιτικοί και μήπως εγώ δωροδοκούμουν για λογαριασμό των πολιτικών». «Οι τρεις συγκεκριμένοι πολιτικοί;» τον ρωτάμε. «Ναι» είναι η μονολεκτική απάντηση του κ. Νίκου Μανιαδάκη.

 

Οι αποκαλύψεις προκάλεσαν και την αντίδραση της επικεφαλής της Εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία σε εξώδικό της χαρακτηρίζει αβάσιμα και αναξιόπιστα τα όσα αναφέρει ο κ. Αγγελής που έκανε τις αποκαλύψεις την Κυριακή. 

 

Εξώδικο Ελένης Τουλουπάκη

 

Στο εξώδικό της η κυρά Τουλουπάκη, μεταξύ των άλλων αναφέρει:

 

«Οι ανυπόστατες ως άνω καταγγελίες διαψεύστηκαν πλήρως, ενώ αντιθέτως αναδείχθηκε και επικυρώθηκε η νομιμότητα των ενεργειών μου στην εν λόγω έρευνα, εμμέσως, και με την ανανέωση της θητείας μου ως Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Εγκλημάτων Διαφθοράς στις 11 Απριλίου 2019, κατά πλειοψηφία, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου».

 

Σε άλλο σημείο η κυρία Τουλουπάκη, σημειώνει:

 

«Πέραν, όμως, αυτού, είναι ιδιαιτέρως λυπηρό και εξόχως προβληματικό, να διαρρέουν έγγραφα από πειθαρχική προκαταρκτική διαδικασία και δη αρχειοθετηθείσα, ενώ το χρονικό σημείο δημοσίευσης και ανάδειξης του θέματος αυτού δεν είναι διόλου τυχαία, δεδομένων των υφιστάμενων ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων, αφής στιγμής μάλιστα αφορά σε αιτιάσεις του κ. Αγγελή από τις αρχές του 2019. Η σκοπιμότητα της δήθεν τωρινής αποκάλυψης – «διαρροής» τους δεν αφήνει περιθώρια, ει μή μόνο να ομιλούμε για ξεκάθαρη εργαλειοποίηση των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας προς την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων πολιτικών σκοπιμοτήτων» και συνεχίζει:

 

«Ενόψει των ανωτέρω, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΙ ΕΝΤΟΝΩΣ για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου δημοσιεύτηκαν κατά το χθεσινό Φύλλο της Εφημερίδας σας, και ΣΑΣ ΚΑΛΩ με την παρούσα, όπως προβείτε:

 

α) δημοσίως σε επανορθωτικό δημοσίευμα στο αμέσως επόμενο καθημερινό Φύλλο σας, αλλά και στο Φύλλο της επομένης Κυριακής στις 9.6.2019, σύμφωνη με το περιεχόμενο της παρούσας, προς αποκατάσταση της αλήθειας και της πληγείσας τιμής και υπόληψής μου,

 

β) σε δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα ψευδή και συκοφαντικά σε βάρος μου παρουσιάστηκαν στο άρθρο των δημοσιογράφων της εφημερίδας σας, κ. Παναγιώτη Τσιμπούκη και κα Βασιλική Κόκκαλη, τα οποία υιοθέτησαν πλήρως, άλλως, σε περίπτωση, που παρέλθει άπρακτη η τεθείσα προθεσμία, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ρητά ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου εναντίον σας».

 

Τι λέει η Νέα Δημοκρατία

 

Η Νέα Δημοκρατία με αφορμή το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος επισημαίνει: «Ας γνωρίζουν όλοι ότι η αλήθεια στην εν λόγω υπόθεση θα λάμψει πολύ σύντομα». 

 

Ο δε Αντώνης Σαμαράς προχώρησε σε αναλυτική δήλωση για την αποκάλυψη στο Πρώτο Θέμα:

 

 

«Το κείμενο της παραίτησης Αγγελή, που έφερε στη δημοσιότητα το "Πρώτο Θέμα", αποκαλύπτει με ανατριχιαστικές εκ-των-έσω λεπτομέρειες, τη σκευωρία που στήθηκε από αδίστακτους πολιτικούς καιροσκόπους για τη σπίλωση αντιπάλων τους. Και εκτελέστηκε, δυστυχώς, από μια ομάδα δικαστικών λειτουργών, επίορκη και εγκληματική - όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 

 

Αυτά ακριβώς που είχα ευθέως καταγγείλει από την πρώτη στιγμή με τη μήνυσή μου κατά των σκευωρών, τώρα επιβεβαιώνονται πλήρως! Έχω πει, και το επαναλαμβάνω, ότι θα τους πάω "μέχρι τέλους". Δεν έχω να προσθέσω τίποτε από την πλευρά μου. Δεν περιμένω ούτε καν τη συγγνώμη τους. Τους αφήνω στην κρίση των αρμοδίων οργάνων της Πολιτείας. Εν τέλει, και στην κρίση της Ιστορίας. 

 

Πρόκειται για μια σκευωρία χωρίς προηγούμενο - χειρότερη τελικά απ' ό,τι καταγγέλλαμε κι εμείς που υπήρξαμε ο στόχος της! Είμαι βέβαιος, πως όλοι θα αντλήσουμε τα απαραίτητα διδάγματα. Κι όλοι θα πάρουμε μέτρα, ώστε τέτοιες αθλιότητες να μην επαναληφθούν ποτέ στο μέλλον.

 

Σε λίγες εβδομάδες, οι πολίτες θα κληθούν, να κρίνουν το πολιτικό μέλλον των εμπνευστών της σκευωρίας αυτής. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, από την πλευρά της, είμαι βέβαιος ότι θα αναλάβει, με νηφαλιότητα και ευθυκρισία, πρωτοβουλίες αυτοκάθαρσης. Εξετάζοντας αμερόληπτα και σε βάθος τις καταγγελίες Αγγελή, προκειμένου να πέσει φως στη σκοτεινή αυτή σκευωρία και να αποδοθεί το δίκαιο». 

 

Δηλώσεις και από τη Φώφη Γεννηματά

 

Η Φώφη Γεννηματά επέρριψε ευθύνες προσωπικά στον Πρωθυπουργό, λέγοντας: «Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ότι και να κάνετε όμως η συγκάλυψη δεν θα περάσει». 

 

Αναλυτικά, η κυρία Γεννηματά αναφέρει στη δήλωσή της: 

 

«Οι αναφορές του αρμόδιου εισαγγελέα κ. Αγγελή που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας στο Πρώτο Θέμα, δεν αφήνουν καμία αμφιβολία για την πολιτική σκευωρία που στήθηκε στην υπόθεση Novartis κατά πολιτικών προσώπων και στελεχών της παράταξής μας. Η σιωπή της κυβέρνησης είναι εκκωφαντική.

 

Κύριε Τσίπρα έχετε βαριές ευθύνες για την πλεκτάνη και οφείλετε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ότι και να κάνετε όμως η συγκάλυψη δεν θα περάσει».

 

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

 

 

 

 

 Μ.Τ.