ΠΑΘΗΣΕΙΣ & ΘΕΡΑΠΕΙΑ

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας: Όλα τα νεότερα δεδομένα στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών

13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας: Όλα τα νεότερα δεδομένα στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών

 

Η Κορυφαία Επιστημονική Εκδήλωση του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) με επιστημονική και κοινωνική διάσταση, το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας, διοργανώνεται στην Αθήνα, 7-9 Ιουνίου 2019, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand*.

Η επιληψία είναι μια συχνή εγκεφαλική διαταραχή που αντιμετωπίζεται επιτυχώς περίπου στο 70- 80% των περιπτώσεων. Παρ' όλα αυτά, αποτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα υγείας, κυρίως, για τα άτομα εκείνα που δεν ανταποκρίνονται επιτυχώς στη κατάλληλη αντιμετώπιση.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Π.Ε.Σ.Ε. μέσα από τις προσπάθειές του, επιδιώκει να συμβάλλει ενεργά στην σωστή ενημέρωση και την αναβάθμιση της γνώσης για την επιληψία.

Το 13ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας έχει στόχο τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και την προβολή των νεότερων δεδομένων στην έρευνα και τη διαχείριση ασθενών στον τομέα της επιληψίας.

Καταξιωμένοι Έλληνες και ξένοι επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο της Νευρολογίας, καλούνται να μεταφέρουν τις γνώσεις και την εμπειρία τους μέσα από ενδιαφέρουσες διαλέξεις, ποικιλόμορφα στρογγυλά τραπέζια, αντιπαραθέσεις και παρουσιάσεις περιστατικών, δίνοντας έναυσμα για δημιουργικό διάλογο σε επίκαιρα θέματα. Επιπλέον, μέσω του Συνεδρίου, θα δοθεί η δυνατότητα στους συνέδρους να συναντηθούν και να δικτυωθούν με επιστήμονες από την Ελλάδα και κορυφαίους επιληπτολόγους από το εξωτερικό.

Μεταξύ άλλων, στο Συνέδριο θα τεθούν επί τάπητος θέματα όπως:

  • Επιληπτογένεση,
  • Επιληπτικές κρίσεις και Επιληπτικά Σύνδρομα,
  • Επιληψία και συν-νοσηρότητες,
  • Νευρολογικές παθήσεις και Επιληψία,
  • Θεραπευτικές προσεγγίσεις: νεότερα δεδομένα, προ-χειρουργική αξιολόγηση και χειρουργική της επιληψίας.

 

Το απόγευμα της Πέμπτης, 6 Ιουνίου, θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό σεμινάριο για νέους και ειδικευόμενους στη Νευρολογία γιατρούς και επαγγελματίες υγείας από καταξιωμένους Έλληνες Επιληπτολόγους πάνω στις αρχές της Επιληψίας.

Την Κυριακή  9 Ιουνίου, στις 14.00μμ, θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή για το κοινό εκδήλωση με έμφαση στα κοινωνικά προβλήματα της Επιληψίας με ομιλητές αντιπροσώπους από το κοινό και την πολιτεία.

Η ιστοσελίδα του Συνεδρίου: www.epilepsycongress.gr

 

Πληροφορίες: Γραμματεία του ΠΕΣΕ:

Τ: +30 210 7705785
Μ
:+30 6932102201
Ε:
 info@grlae.gr

*Wyndham Grand, Μ. Αλεξάνδρου 2.