NEA

Δύο στα δέκα παιδιά στη χώρα μας έχουν υποστεί κακοποίηση

Δύο στα δέκα παιδιά στη χώρα μας έχουν υποστεί κακοποίηση

Με αφορμή τα συγκλονιστικά στοιχεία για το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης στη χώρα μας, το κακοποιημένο παιδί θα είναι ένα από τα κεντρικά θέματα στο 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο Χειρουργικής Παίδων που θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών, από τις 4 έως τις 6 Οκτωβρίου 2019. 

 Το φαινόμενο της παιδικής κακοποίησης εμφανίζει προοδευτική έξαρση τα τελευταία χρόνια και απασχολεί όλο και συχνότερα την κοινή γνώμη και την επιστημονική κοινότητα, ωστόσο, λιγότερο από 10% των περιστατικών κακοποίησης αναφέρονται και καταγγέλλονται, όπως τονίζει ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργών Παίδων (ΕΕΧΕΠ), Διευθυντής του Β΄ Παιδοχειρουργικού Τμήματος του ΓΝΠΑ «Παναγιώτης & Αγλαΐα Κυριακού», Αλέξανδρος Πασσαλίδης.

 Άλλα σημαντικά θέματα του Συνεδρίου αποτελούν οι ορθοπρωκτικές ανωμαλίες και το συγγενές μεγάκολο, για τα οποία οι σύνεδροι θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν διαλέξεις και στρογγυλές τράπεζες με τη συμμετοχή μερικών από τους επιφανέστερους και πλέον διακεκριμένους, παγκοσμίου φήμης και αναγνώρισης, χειρουργούς παίδων, όπως ο Καθηγητής Marc Levitt, Ohio State University, ο Καθηγητής Stuart Hosie, München, Germany και ο Dr. Timothy Lee, Houston, Texas.

Το προσυνεδριακό Colorectal Surgery Course & Workshop, θα περιλαμβάνει διαλέξεις και διαδραστική real - time παρακολούθηση χειρουργείων ορθοπρωκτικών ανωμαλιών και συγγενούς μεγακόλου που θα διευθύνονται από τους διάσημους ξένους προσκεκλημένους. Πολύ σημαντική θα είναι και η δυνατότητα εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του συνεδρίου και νοσηλευτών στην ορθοπρωκτική νοσηλευτική, αντικείμενο σχεδόν άγνωστο στη χώρα μας- επίσης από κορυφαίους ξένους επιστήμονες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το 32ο Πανελλήνιο Συνέδριο της ΕΕΧΕΠ: www.gaps.gr/congress2019